Ranko Babić: Res sem v nekakšni krizi, vsaj po mnenju moje drage

Z Natašo sva se dolgo trudila spočeti drugega otroka, zato je tudi taka razlika med njima, kar sedem let. (foto: Foto: Dejan Nikolić) Foto: Dejan Nikolić
Vir: Story
12. 10. 2019

Priljubljeni komik Ranko Babić, ki mu pravijo tudi ljubljenec občinstva in princ odrov, se je po mega uspešni komediji Moška copata, ki je presegla kar nekaj rekordov, na oder Špas teatra vrnil z novo avtobiografsko monokomedijo Kriza srednjih let.

Vedno zabavni Ranko Babić se lahko pohvali z laskavim nazivom najdlje trajajoče hit komedije Špas teatra, saj je z Moško copato zabeležil kar 380 ponovitev v več kot 100 mestih po Sloveniji, nasmejal pa več kot 115 tisoč ljudi. Po zadnji predstavi so ga oboževalci dolgo spraševali, kdaj pride drugi del, zato se je zamislil. In pripravil je svojo novo predstavo Kriza srednjih let. “Ja, res je, vsi so nekako pričakovali Moško copato 2, ampak se je na koncu izkazalo, da bo bolj primeren naslov Kriza srednjih let. Ker sem res v nekakšni krizi, vsaj po mnenju moje drage,” je v smehu priznal Ranko, ki bo v novi monokomediji z občinstvom delil izkušnje o tem, kako se sooča s krizo srednjih let, ki prej ali slej doleti vsakega moškega. In kako ta – hočeš-nočeš – vpliva na odnose z boljšo polovico. Po prihodu drugega otroka v družino, selitvi in opazkah, da pri 38 letih ni več tako poskočen, agilen in fleksibilen, kot je bil nekoč, je Ranko začel iskati hitre rešitve. “To je popolnoma res in to najbolj opazim takrat, ko ob koncu tedna žuriram, potem pa se nekaj dni popravljam in ne morem priti k sebi. (smeh) Da ne govorim o poskočnosti v postelji - 15 minut je maksimum, kar lahko dam od sebe, včasih sem pa zdržal cel maraton,” je še iskreno pripomnil hudomušni Ranko, ki bo tudi v novi predstavi, ki je že doživela premiero, brutalno iskren. “Seveda, saj drugače, kot biti iskren, ne znam. Delil bom svoje misli, izkušnje, dogodivščine in obljubim, da se bo vsak našel v moji zgodbi. O tem sem prepričan.”

V novi nori komediji Kriza srednjih let bo Ranko prvič spregovoril tudi o tem, kako se je za drugega otroka trudil več kot tri leta. Pravi, da je vsega kriva prav kriza, ki je hujša od pubertete, saj stvari, žal, ne gredo več navzgor, ampak obratno. “Res je, z Natašo sva se dolgo trudila, zato je tudi taka razlika med otrokoma, kar sedem let. Enostavno se ni hotelo prijeti, tako da sem moral iti na testiranja, loviti ovula­cijske dni, veliko seksati … Bilo je kar naporno.” (smeh) A tako kot ga je soproga Nataša spodbujala pri Moški copati, tako mu ob strani stoji tudi zdaj v Krizi srednjih let. “Žena me zmeraj spodbuja in hkrati komentira, kako je z mano v resnici težko živeti, saj nisem vedno tako zabaven, kot ljudje mislijo, da sem. Če sem iskren, je bil naslov predstave Kriza srednjih let itak njena ideja! In ker imajo ženske zmeraj prav, je ta naslov tudi ostal. (smeh) Kar se pa krize tiče, pravi, da sem v krizi, odkar me je spoznala,” je še v smehu priznal Ranko, ki je prvo predpremiero nove predstave odigral prav na svoj 38. rojstni dan. “Pred predstavo sem bil zelo živčen. Že tako ali tako sem vedno živčen, ker čutim tako odgovornost do gledalcev, da to počasi meji bolj na problem, kot pa na neko pozitivno stvar. (smeh) A prvi odzivi so bili odlični in gledalci so mojo krizo odlično sprejeli.”

Z vrnitvijo na gledališki oder pa se Ranku uresničuje tudi želja po ponovnem igranju, saj je po zadnji odigrani Moški copati oder že zelo pogrešal. “Če sem čisto iskren, mi je dobro delo, da sem bil malo prost. Da sem si nabral novih moči, umiril in pripravil na novo turnejo po Sloveniji z novo predstavo,” je še povedal Ranko.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story