Ranko Babić: S hčerkico najraje ustvarjata

Ranko Babić: S hčerkico najraje ustvarjata (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
24. 7. 2015

Priljubljeni komik Ranko Babić je bil v zadnjih mesecih brez dvoma eden najbolj obleganih komikov pri nas. Po skoraj že stotih ponovitvah monokomedije Moška copata, v kateri se večkrat pošali iz svojega življenja z dvema dekletoma, nam je v pogovoru zaupal prigode in navade, ki si jih deli s štiriletno hčerkico Tajo in partnerico Natašo.

Poleg njemu najdragocenejših družinskih trenutkov nam je razkril tudi svoje strahove, ki ga pestijo, ko pomisli na hčerkino odraščanje.

Simpatičnega Ranka smo z malo Tajo ujeli pred velikim napihljivim gradom, ki je v njenih očeh povzročil poseben lesket. "Moja mala je bolj ustvarjalna kot športna," je najprej povedal Ranko in dodal, da se navadno z otroških dogodkov nikdar ne vrnejo čisti. "Ko midva preživljava čas skupaj, najraje barvava. Taja rada riše, obožuje pa tudi miselne igrice, kot je spomin," je povedal Ranko in dodal, da imata z ženo ločen igralni repertoar. "Toliko, kolikor dobro barvam, ne znam česati konjičkov," je povedal Ranko in dodal, da takšna igra ni v njegovi domeni, saj mu je Taja že večkrat povedala, da pri česanju naredi vse narobe ter naj glavnik raje prepusti mamici. Čeprav Ranka prikupna štiriletnica že zna postaviti v red, ko beseda nanese na njene igrače, nam je Ranko povedal, da ima zadnjo besedo v družini vedno prav on. "Moja žena jo včasih straši, da naj mene vpraša, ali lahko kaj naredi, zato mora biti včasih moja zadnja beseda ne," je povedal in dodal, da je on zadnja institucija, ko se Taja česa brani, ter da sama dobro ve, da je že prestopila mejo, če pride do njegove zadnje besede. "V resnici me že zdaj 'komandira', pri štirih. Rada pove, kaj moram narediti, česa nisem dobro naredil ... Pravzaprav sem se vsega tega navadil že pri ženi. Rad povem, da je Taja pravi mali Natašin klon, zato mi ni nič hudega z njima," je še povedal.

In čeprav je Taja zdaj še ljubek mali deklič, bo podobno kot v pesmi Toneta Pavčka tudi iz njega nekoč zraslo pravo dekle, na kar pa je Ranko že dobro pripravljen. "Malo me tolaži, da imam dva dobra prijatelja, ki imata prav tako mali deklici. Zmenjeni smo, da bomo fantom, ki jih bodo hčerkice pripeljale domov, priredili moški sprejem," je povedal Ranko in dodal, da o tem še ne razmišlja. Kljub izredno pestremu urniku pa se Ranko z dekletoma najraje crklja na postelji, ko brez časovnih okvirjev gledajo televizijo. "Čas za žgečkanje, lovljenje in cartanje je ponavadi okrog sedmih zvečer. Ko nimam predstav, v tem uživam, ko pa sem delavno odsoten, mora za vse to poskrbeti Nataša," je še povedal.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Primož Predalič

Značke: Ranko Babić
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story29/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 29/2015

Story 29/2015, od 16. 07. 2015