Ranko Babić treninge skrbno prilagaja

ranko babic.JPG (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
9. 6. 2019

Igralec Ranko Babić svojo kondicijo vzdržuje z rednimi treningi na fitnesu.

“Igram tudi tenis in nogomet. To so stvari oz. športi, s katerimi ohranjam svoje telo v dobri formi. Vzporedno je s tem povezano moje počutje. Vidim, da ko celice napolnim s kisikom, moje telo deluje veliko bolje. Nimam nekih posebnih vaj, samo pazim, da telesa ne preobremenim,” pove Ranko.

“Počasi stopnjujem vadbo in pazim, da ne preobremenim mišic. Saj veste, v smislu, da imaš potem naslednji dan takšen muskelfiber, da se ne moreš niti premikati. To mi ni v interesu in takšna vadba ni zdrava. Veliko ljudi zmotno misli, da bodo dosegli svoje cilje, če bo trening dovolj naporen in bodo naslednji dan čutili vsako mišico. Pa ni tako! Več pač v tem primeru ni vedno boljše! Pravijo, da ko načrtuješ trening, je zelo pomembno, da veš, s kolikšno intenzivnostjo in količino moraš trenirati.To pomeni, da moramo določiti velikost bremena, s katerim bomo trenirali (lastna teža, proste uteži …). Potem so tu ponovitve vaje ter število serij. Ampak za začetnike je mogoče bolje, da se pred tem posvetujejo s trenerjem. Da nekomu zaupajo svoje želje, kaj bi radi dosegli, in temu primerno jim sestavijo program. Ko enkrat ugotoviš sistem treningov, je stvar zelo preprosta,” pove Ranko.

“Za začetek je dober tudi tek. Strokovnjaki pravijo, da bi glede na naš sedeči življenjski slog moral vsak hoditi ali teči 20 minut dnevno. Že 25 minut hitre hoje na dan vam lahko podaljša življenje za sedem let,” še doda.

Fotografiji: Primož Predalič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 11/2019

Story 11/2019, od 23. 05. 2019