Ranko Babić: Tudi o lulanju v hlače

Ranko Babić: Tudi o lulanju v hlače (foto: POP TV) POP TV
Vir: Nova
8. 3. 2016

Verjel je v svoje delo, zato je v predstavo Moška copata vložil vse prihranke in po 200. predstavi, ki ga čaka zdaj, razmišljal o tem, da lahko poseže tudi po številki 400.

Že dolgo imate obute copate. Ste radi v njih, je v njih bolj udobno kot v čevljih?

Seveda je bolj udobno. V tako natrpanem urniku, kot ga imam v zadnjem času, mi ustreza obuti copate, saj to pomeni, da sem doma z družino, gledam televizijo in se stiskamo na kavču.

Kdaj ste se zavedali, da s svojim humorjem lahko nasmejete druge?

Ko sem v osnovni šoli dobil prvi opomin, ker sem nehote užalil učitelja – seveda s šalo na njegov račun.

Ko se vam smeji vsa dvorana – kakšen občutek vas preveva?

Da delam dobro delo. Ljudje so namreč vsak dan izpostavljeni negativi, tako v službi kot v medijih in na internetu. Na moji predstavi pa jih za tistih 90 minut odpeljem v svet smeha in zabave.

In katera je tista tema – odskočna deska, ki po navadi sproži plaz smeha in zabave?

Po navadi so to stvari, ki si jih ne upamo povedati naglas.

Se vam zdi, da se Slovenci dovolj smejimo in poznamo formulo, kako se lahko sprostimo?

Po 200 ponovitvah in 55.000 gledalcih, ki so si ogledali komedijo Moška copata, lahko rečem, da se znamo sprostiti in smejati.

Kaj pa recimo vi najraje počnete za sprostitev?

Brskam po spletu. Precej je stvari, ki te lahko spravijo v dobro voljo, jaz se hitro zamotim.

Zabavati se na račun samega sebe in bližnjih. Kako to doživlja vaša žena in ožja družina?

Jo moram res pohvaliti, vse razume. Skupaj sva že osem let in ve, kako stvari potekajo v našem poslu. Tu in tam me opozori: 'da ne bi to slučajno omenjal v svojih nastopih', drugače pa v večini primerov ne dela težav. Predvsem pomembno se ji zdi, kako predstavim zadeve, da nisem žaljiv in da je vse skupaj okusno.

Si vzamete čas za svojo boljšo polovico, ji dostikrat pričarate nasmeh na obraz?

Če bi njo vprašal, bi vam verjetno rekla, da znam biti hujši kot otrok, naporen, tečen, nagajiv. Jaz bom rekel, da jo zagotovo večkrat nasmejem kot ona mene.

Lahko rečete, da ste tudi zabaven očka?

Se trudim.

Velik uspeh ste poželi ravno s predstavo Moška copata, v kateri se samoironično spogledujete s temo moške ponižnosti. Ste kdaj pomislili, da boste poželi tolikšno zanimanje – 1. marca vas v Špas teatru namreč čaka že 200. ponovitev?

Če ne bi verjel v to, da bo predstava uspešnica, ne bi vložil celotnih svojih prihrankov v njen zagon. Priznam pa, da si nisem niti v sanjah predstavljal, da bom po toliko ponovitvah razmišljal o tem, da lahko pridem do ponovitve številka 400. Povsod imam razprodane dvorane, res noro.

Pa ste v resnici doma tako ponižni?

Ko je treba, znam biti.

In če se ozrete nazaj, bi lahko rekli, da vidite razliko med svojo prvo predstavo Moške copate in predstavo iste komedije danes?

Današnja je boljša. Ogromno ljudi si je predstavo ogledalo večkrat in pravijo, da imajo občutek, kot da imam vsakič nove fore, da jih drugače povem, da je vsakič boljše. Mogoče je v tem res kaj resnice, glede na to, da poskušam v vsako predstavo vključit nekaj novega. Konec koncev se je moj nastop z začetnih 65 minut raztegnil na 95 minut.

In če vas izzovem, da na humorističen in zabaven način na predstavo povabite občinstvo. Kako bi se glasilo vaše vabilo?

Želite slišati naslednje besede od svoje partnerice: Dragi, si lačen, žejen, te zmasiram, bi šel rad na pijačo s prijatelji, bi rad seksal?, potem jo pripeljite na komedijo Moška copata.

Za konec nam zaupajte še nekaj – katere pa so tiste situacije, ki vam največkrat narišejo nasmeh na obraz?

Domače video smešnice.

In kdaj ste se nazadnje dobro nasmejali?

Ko je moja Nataša želela dokazati, da je še mlada ter gibčna in da lahko naredi preval na postelji. Ga je tako dobro naredila, da je na pol zgrešila posteljo ter z nogami podrla kozarec z mizice, ki se je seveda razbil. Njej ni bilo smešno, jaz sem mislil, da se bom od smeha polulal v hlače.

Zoja Ahlin

Značke: Ranko Babić

Priporočamo