Ranko in njegovi dekleti: Velika nasmejana družina

Ranko in njegovi dekleti: Velika nasmejana družina (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
8. 3. 2017

Ena žlahtna štorija se je ravno dodobra ugnezdila v TV-spored, z njo pa se je v srca slovenskih oboževalcev znova zasidral simpatični igralec Ranko Babić, ki s svojo vlogo taksista Ibra pripomore k temu, da so večeri s Planetom zdaj spet obarvani s smehom. Navadno velja pravilo, da je vloga vse prej kot izraz resničnega karakterja, pri Ranku pa eno drži kot pribito – tako na snemanju kot doma je okrog Ranka vedno polno smeha.

V resnici to ni niti malo iz trte izvito. Na skodelici čaja in vroče čokolade in poznega popoldanskega kofetka smo se v središču prestolnice namreč srečali z Rankom in njegovo simpatično družinico, partnerico Natašo in petletno hčerkico Tajo. Že ob prvem srečanju nam je hitro postalo jasno, da Ranko doma verjetno ni edini s hitrim jezikom. Tik za petami mu je namreč simpatična Taja, ki je obenem tudi največja oboževalka njegovih šal, niti za kanček sramežljivosti ni pokazala niti pred fotografskim objektivom, pred katerim je, kar lahko trdimo z gotovostjo, že prava mala profesionalka.

A začnimo tam, kjer smo začeli tudi mi. V udobju Opera bara z besedo, ki se je dotaknila projekta Ena žlahtna štorija, velikega projekta, ki zahteva organiziranost njihove celotne družine. Kljub temu da smo oboževalci s pričakovanjem dočakali nove epizode 5. sezone, nam je Ranko priznal, da je bila nova sezona za igralsko zasedbo veliko presenečenje.

"Moram reči, da smo bili kar malce presenečeni. Po zaključku 4. sezone smo se poslovili in resnično mislili, da je konec. Ko so nam povedali, da bomo snemali 5. sezono, smo bili res presenečeni. V naslednjem trenutku pa smo se razveselili dejstva, da se bomo na snemanju družili. Če se že drugače ne moremo dobiti za druženje, se bomo pa vsaj na snemanju," nam je povedal in priznal, da snemanja postavijo njihov družinski urnik na glavo.

Prav zato ga Nataša in Taja občasno prideta pozdravit na snemanje, ki je, še zlasti za malo navihanko, posebno doživetje. "Naša organizatorka in planerka snemanja ima majhnega kužka in ona ga hodi božat in se z njim igra. Igralci je sploh ne zanimajo. (smeh) Tako in tako se z igralci iz Štorije vidimo tudi sicer, v zasebnem življenju," nam je povedal Ranko o Tajinih obiskih na snemalnih prizoriščih, na katerih bi se z veseljem potikali tudi Tajini kolegi iz vrtca. "V vrtcu mi rečejo, da vsi gledajo Štorijo in da je dobra nadaljevanka, in otroci me vprašajo, kdaj bo spet," nam je pojasnila Taja, ko smo jo povprašali o tem, ali se v vrtcu kaj pohvali z uspehi svojega očija.

In čeprav ima Ranko v seriji drugo žensko, je Taji v resnici čisto vse kristalno jasno. "Ko so me prijateljice vprašale, zakaj ima tati drugo punco na televiziji, sem jim povedala, da ima v Štoriji drugo dekle, ker mamica ne more nastopati v oddaji. Kdo me bo potem pazil ponoči? Kdo mi bo umil zobe? Kdo mi bo naštimal kakšno risanko in kdo bo naredil za jesti?" je simpatično pojasnila Taja, ki je s takšnimi in podobnimi izjavami tudi na našem intervjuju poskrbela za dobršen del smeha.

Ranko in Nataša o starševstvu

V resnici se občutka ne da prelisičiti. Ranko, Nataša in Taja so brez dvoma ena izmed bolj simpatičnih medijskih družin in morda k temu pripomore prav dejstvo, da v njihovem življenju ne prevlada želja po slavi, ampak želja po ustvarjanju tistega, v čemer uživaš. "Moja punca se ne sili v medijski svet in to je sploh ne zanima, kar je zame v redu. To namreč pomeni, da ni z mano zaradi tega, kar delam. Ima svoje življenje, svoje poglede na svet. To mi je všeč. Tudi ko sva se spoznala, sploh ni vedela, kaj sem takrat počel," je povedal.

Dodal je, da sta v starševstvu sicer lepo usklajena. "Najina Taja je točno takšna, ko sva si jo predstavljala. (smeh) Če govorimo o starševstvu, pa sem mislil, da so kakšne stvari lažje. Ampak na to se preprosto ne moreš pripraviti," nam je povedal Ranko, Nataša pa je dodala, da sta si od nekdaj želela otroka, ki bi bil komunikativen in veliko govoril, kar jima je pri Taji brez dvoma uspelo.

A ne gre le za komunikacijo, gre tudi za dobro voljo, ki je v družbi Ranka v resnici nikoli ni dovolj. "V Rankovi družbi je vedno veliko smeha, njegovim šalam pa se najbolj smeji Taja," je pokomentirala Nataša, ki je obenem Rankova največja kritičarka. "Moje šale so čudne. Rad se šalim, ampak navadno si izberem enega in ga hecam in včasih gre takšna šala čez mejo. Najtežje je na primer nasmejati Natašo," nam je priznal komik. "Jaz sem njegov najboljši kritik. Všeč mi je samo tisto, kar je res najboljše," nam je še povedala svetlolaska.

Nova sezona, novi projekti

Sicer pa nova sezona Ene žlahtne štorije ni edina novost, ki se dogaja v Rankovem življenju. Napovedal nam je namreč, da po več kot zavidanja vrednem uspehu njegove predstave Moška copata lahko pričakujemo njen drugi del, ki že nastaja.

Morda je k uspehu prve pripomogla prav pristnost prigod, saj Ranko ob pisanju izhaja iz lastnih doživljajev. "Z moje strani ni nič napihnjenega, celo malo premalo povem. (smeh) Za kakšne stvari pa me Nataša prosi, naj jih ne povem, in to upoštevam. Zanimivo pa bo, ker zdaj pišem dvojko (Moška copata 2, op. a.), ampak sem se odločil, da tega ne bom naredil na hitrico, temveč počasi in sistematsko. V mislih imam nekaj takšnih tem, za katere sicer še ne vem, kako bodo šle skozi," nam je povedal priljubljeni igralec, ki je s predstavo sicer nasmejal tudi svojo ženo. "Tudi meni so njegove fore smešne, tudi če so to dogodki, ki so se v resnici zgodili. Kakšnih trenutkov se sicer ne spomnim in se jim res nasmejim, kakšne stvari pa sem zdaj že resnično velikokrat slišala," je še povedala.

Prigoda, s katero jo je najbolj nasmejal

Čeprav Ranko vsak večer poskrbi, da se z njim smeji vsaj polovica Slovenije, je nasmejati partnerico nekaj popolnoma drugega. Nataša in Ranko sta nam tako zaupala prigodo, ki je v zadnjem času v njihovem domu 'zanetila' največ smeha.

Ranko: Zadnjič sem se butnil v glavo v omaro. In to je njej ful smešno. Meni je počila arkada, ona pa v krohot.

Nataša: Zanimivo je bilo, da je to tako zadonelo.

Ranko: Saj veste, je zadonelo, ker je prazna glava ... to jo zabava.