Rašica podpira mlade upe

Anđela Lukanović in Brigita Vivod (foto: Rašica) Rašica
17. 4. 2014

Mlada modna oblikovalka Anđela Lukanović je na aprilskem Fashion Weeku prejela nagrado za najboljši trajnostni koncept. Nagrado ji je podelila Brigita Vivod, direktorica Rašice, ki podpira mlade slovenske oblikovalce in jim daje priložnost za vstop v modni prostor.

"Za nagrajenko Anđelo Lukanović smo se odločili, ker je pokazala zanimivo, inovativno kolekcijo, v katero je vložila veliko truda. Sama je tkala materiale za izdelavo svoje kolekcije. Enak princip je pri pleteninah, kjer moraš svoj želeni material najprej naplesti, šele nato ga lahko oblikuješ v uporabno, udobno in modno oblačilo. Pregledali smo dela večih štedent, vendar so nas barvitost, kroji in pa smisel za kombiniranje barv prepričali, da je ona prava za kreiranje naše kolekcije," je povedala vodja prodaje pri Rašici, Tatjana Bašar-Gegič.

Anđela bo za Rašico oblikovala 15-delno kolekcijo za jesen/zimo 2014/15.

Koncept dela kolekcije Orange by Rašica bodo žakardi, in sicer v pletenini. Rašica je bila dolga leta poznana po zanimivih žakardih vzorcih, ki so bili velikokrat nagrajeni na sejmih mode v Ljubljani.

"Sodoben pogled mlade oblikovalke nam bo zelo dobrodošel, da bo z neobremenjeno kreativnostjo vnesla svežino v našo kolekcijo. S tem želimo tudi nagovoriti mlajše potrošnice in jim povedati, da je Rašica prava izbira, saj se v kolekciji najdejo tako zanimivi modni kosi oblačil za mlade, kot tudi za poslovne zrele ženske," nam je še zaupala Bašar-Gegičeva, ki se sodelovanja z mlado oblikovalko že zelo veseli.

Kaj je o svoji kolekciji, s katero se je mlada oblikovalka predstavila na študentski modni reviji Fashion Weeka, povedala Anđela, si oglejte TUKAJ.