Rašo Đukić Alias: "Mama Manka je cele dneve v ku***!"

Rašo Đukić Alias: "Mama Manka je cele dneve v ku***!" (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
19. 9. 2017

Sašo Đukić, večini bolje poznan kot Mama Manka, je spregovoril o svojem delu kreativnega producenta na Radiu 1, ob pričetku nove sezone Denis Avdić showa.

Mi lahko zaupate nekaj več o dogajanju na Radiu 1?

"Minilo je kar nekaj tednov, odkar je odšel Denis Avdić na dopust. Zdaj se je vrnil v velikem slogu. Povabili smo naše prijatelje iz vse Slovenije, da so ga znova prišli pozdravit. Seveda gre sočasno tudi za pozdrav vsem poslušalkam in poslušalcem iz tega poletnega spanja in počivanja ter povabilo v novo aktivno jesen. Vsi se vračamo na delo, čeprav kot rečeno, smo vendarle bili ves čas prisotni, ampak smo bili v enem takem stanju poletnega počitka, spanja oziroma mirovanja."

Kaj pa Denis Avdić, kaj menite o njem?

Denis Avdić je imel najprej, ko je prišel na Radio 1, vikend program, nato je dobil svojo oddajo v popoldanskem terminu, zdaj ima v jutranjem programu oddajo Denis Avdić show.

Če se tako malo pošalim, bi za Denisa Avdića lahko rekel, da je najprej 'moril' ljudi na cesti, zdaj jih 'mori' prek radijskih frekvenc. Kakšen je?

Denis je izredno inteligenten in izjemno pronicljiv. Na začetku je bil morda tudi rahlo zaletav. Kar dosti stvari je napravil, ne da bi kaj dosti premislil. Zdaj, z leti, je postal tudi zelo, zelo previden. Enostavno ima izjemen čut za to, kaj je za v eter in kaj ni. Kar pa je zelo pomembno, ne gre samo za Denisa, ampak za celotno ekipo Radia 1, predvsem Denis Avdić showa, da vse informacije, vse novice, ki jih mi damo v eter, so preverjene večkrat. Ne širimo laži in ne objavljamo nepreverjenih informacij.

Kakšna je vaša vloga tukaj na radiu?

Moja vloga je zelo raznolika. Delam na radiu kot kreativni producent. Po cele dneve sem v KURC-u, to se sliši zelo, zelo brutalno, ampak KURC je kratica za kreativno ustvarjalni radijski center. Cele dneve sem v pisarni KURC. Tukaj smo štirje, ki skrbimo tako za vsebine svojih radijskih postaj, torej ne samo Radia 1, kakor tudi za kreativo, za ustvarjanje nagradnih iger, skratka za ustvarjanje zabavnih vsebin. Moja konkretna naloga je pisanje promo besedil za naše radijske postaje, se pravi napovednike in oglase. Delam kreative za oglase za tiste oglaševalce, ki oglašujejo na naših radijskih postajah. Včasih še zapojem kakšno pesmico, upodabljam lik Mame Manke ... Dolgčas mi ni!

Aleš Rod

Priporočamo