Razkrivamo dom Tine Maze in Andree Massija!

Razkrivamo dom Tine Maze in Andree Massija! (foto: Saša Radjen) Saša Radjen
Vir: Nova
20. 3. 2017

Čeprav se v medijih o italijanski Gorici govori kot o domu Tine Maze in Andree Massija, bi po odzivih domačinov temu le s težavo verjeli. Dan smo namreč preživeli v Novi Gorici in italijanski stari Gorici ter preverili, ali sta Tina in Andrea njihova sokrajana, ki ju redno srečujejo.

Vse se je začelo pri Massijevi družinski hiši v prelepem okolju tik pod solkanskim hribom Sabotin. V bližini reke Soče, v objemu številnih dreves in prostranih ravnin, za katere bolj ali manj skrbijo italijanski kmetje.

Čeprav po arhitekturnem slogu precej izstopa iz tamkajšnjega povprečja, je morda zanimivo dejstvo, da so prav vsi Goričani na slovenski strani meje vedeli, da naj bi nekje na solkanskih poljih, v hišici, ki spominja na alpski slog, živela Tina Maze, a kaj dlje od tega v resnici ni vedel nihče. Ne kje, ne zakaj, ne od kdaj ... nič.

A že to je bil dovolj dober napotek, da smo le kilometer stran od slovensko-italijanske meje našli hišo, ki se sicer precej sramežljivo skriva v krošnjah številnih dreves. In kot je v enem od intervjujev Andrea povedal v preteklosti, je prav narava tista, zaradi katere je čas v družinski hiši od nekdaj oboževal.

Bližina Soče je bila tista, ki jim je v otroških letih ponujala najboljšo poletno zabavo, ki si jo lahko zamisliš, in prav ta turkizna reka je tista, ki je osvojila tudi srce naše smučarske šampionke, saj je na enem izmed dogodkov turistične organizacije priznala, da jo je Soča očarala s svojo barvo, ki je ni videla še nikjer na svetu. Tini naj bi sicer v Gorici prijala tudi bližina Goriških brd, kjer se je pred časom udeležila tudi vsakoletnega dogodka Praznik češenj. Prepričani pa smo tudi, da med prelepimi zelenimi griči rada poišče tudi svoj kotiček sprostitve.

Rada je v udobju doma

Čeprav Tina in Andrea, ko se pojavita v javnosti, živita vsem na očeh, svoj čas rada preživljata doma. Kot je že večkrat povedal Andrea, ima rad svoj mir, ki ga neguje z delom ob hiši, z urejanjem okolice in košnjo trave, pa tudi z vrtnimi zabavami, na katerih v pomladno-poletnih mesecih s prijatelji radi zakurijo žar. In čeprav ju med delavno sezono ni veliko doma, si predstavljamo, kako lepi so lahko sončni dnevi na dvorišču, ki je ravno prav obraščeno z drevesi in zato kot nalašč za skrivalnice pred radovednimi pogledi mimoidočih.

Za domačine tujka

Verjetno je veliko takšnih, ki bi Tino Maze želeli za svojo sosedo, a kot kaže, se Tina in Andrea tudi pred radovednimi očmi Goričanov rada skrijeta. Čeprav naj bi Tina še pred časom svoje treninge redno izvajala na tamkajšnjem stadionu, nam tega ni potrdil nihče, saj so nam različni ljudje, različnih poklicev ob našem obisku priznali, da ne s Tino ne z Andreo niso imeli nobenih stikov ali srečanj. V zadnjih letih se je namreč zgodilo bore malo izjem, domačini so Tino lahko v živo videli le na nekaterih dobrodelnih prireditvah na Goriškem, med drugim tudi na vsakoletnem dogodku Vrabček upanja na nogometnem stadionu v Biljah, kjer je zaigrala v nogometni ekipi s številnimi drugimi znanimi Slovenci. Sicer pa smo v vsem dnevu v Novi Gorici in stari Gorici v le enem goriškem lokalu naleteli na pritrdilen odgovor, ko smo jih povprašali, ali se med njihove goste zapisuje tudi Tina Maze, pa še ta se je zgodil v prestižnem lokalu Casinoja Perla na slovenski strani mesta, kjer se v veliki večini zadržujejo tuji, večinoma italijanski in kitajski gostje.

Maja Muhič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri