Razkrivamo kandidatke za Slovenski top model!

9. 8. 2010 | Vir: Story
Deli

Jeseni na TV3 prihaja dolgo pričakovani resničnostni šov Slovenski top model, narejen po licenčni oddaji Next Top Model s Tyro Banks na čelu. Potem ko so skavti preiskali celo Slovenijo, se bo za laskavi naziv potegovalo 14 deklet, ki jih prvič predstavljamo javnosti.

Vse se je začelo konec maja, ko so se t. i. skavtinje oziroma modne strokovnjakinje, ki v dekletu takoj prepoznajo manekenski potencial, odpravile na ‘potep’ po Sloveniji. Iskanje se je začelo v Novem mestu, tam so obiskale mestno jedro in večja nakupovalna središča, kjer so našle kar nekaj lepotic, ki so jih povabile k sodelovanju. Podobna taktika je sledila tudi pri nadaljnjem iskanju v Celju, Mariboru, Novi Gorici, Kopru, Ljubljani in Kranju.

Po enomesečnem iskanju je stvari v svoje roke vzela strokovna žirija, v kateri so bili tudi predstavniki modne agencije Alen Kobilica Models, ki bo zmagovalki prek mednarodnih partnerskih agencij zagotovila enoletno pogodbo za delo v modni industriji. Žirija je imela izjemno težko nalogo med vsemi kandidatkami izbrati 50 deklet, ki so bile najbolj privlačne, prepričljive in željne nastopa v oddaji, nato pa se je skupina skrčila na končnih 14 kandidatk, ki si bo delilo nastanitev in usodo. Sledili bomo preobrazbi povsem običajnih deklet v potencialne vrhunske manekenke.

Za uspeh bodo dekleta med obvladovanjem modnih stez, telesnimi pripravami, modnim fotografiranjem in treningi javnega nastopanja morala pokazati pravo zmes empatije, notranje odločnosti ter zunanje lepote. Skozi celoten proces vizualne in karakterne preobrazbe jim bodo pomagali modni strokovnjaki, med njimi tudi naša modna mačka Irena Lušičić, ki bo z dekleti preživela večino njihovega modnega vsakdanjika in jih usmerjala tako, kot je to počel kreativni direktor Jay Manuel ali Mr. J v ameriški različici. Tam je svoj pečat kot ‘profesor’ manekenske hoje pustil tudi J. Alexander, čigar alter ego Miss J. velja za kraljico modnih brvi.

Tudi našim dekletom bodo na voljo najboljši umetniški vodje, ki jih bodo učili hoje po modnih brveh, poziranja pred bliskavicami fotoaparatov, zapeljevanja kamer, tehnik javnega nastopanja in tistega neotipljivega, kar dekle spremeni v top model. Svoje sodelovanje v oddaji so že potrdile manekenka Urška Šabec, voditeljica in učiteljica javnega nastopanja Anja Tomažin, vizažistka Tina Cavazza in drugi. Poleg njih pa bosta slovensko različico s svojimi nasveti krojila tudi modni oblikovalec Milan Gačanovič in Zoran Garevski ter modna in lepotna urednica revije Elle Petra Windschnurer.

Vlogo vsestransko nadarjene Tyre Banks bo zasedla Nuša Šenk, ki velja za eno izmed najbolj uspešnih slovenskih manekenk in bo z dekleti lahko delila vse svoje izkušnje in pasti modnega sveta. Finalistke se bodo borile za prestižni naslov Slovenski top model, enoletno uporabo osebnega avtomobila seat ibiza, pogodbo z mednarodno priznano modno agencijo Alen Kobilica Models, naslovnico v modni reviji Elle ter nepozabno izkušnjo.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu