Razkrivamo, po čem slovi Andrejeva gostilna

Andrej Murko (foto: Darko Pavlovič) Darko Pavlovič
Vir: Story
13. 2. 2014

Prvi zmagovalec šova Gostilna išče šefa Andrej Murko je pred nekaj meseci prevzel gostilno Lakner na Kokrici pri Kranju. Z obiskom je zelo zadovoljen, gostje pa z njegovo domačo kuhinjo. Ima celo nekaj jedi, pri katerih komaj dohajajo povpraševanje. 

Nad uspehom nove gostilne je Andrej navdušen: "Res se ne morem pritoževati. Decembra nam je komaj uspelo vse postreči, imeli smo obvezne rezervacije. No, saj so se naši gostje na to že kar malo navadili in prej pokličejo, sploh za nedeljska kosila. Zgodi se tudi, da moramo katerega zavrniti, ker je polno. V teh primerih jih preusmerimo tudi na okoliške gostilne, saj smo z vsemi v dobrih odnosih in si pomagamo.

Lahko pa rečem, da se veliko bolje počutim v tej gostilni in z našimi domačimi jedmi kot pa v gostilni v Medvodah, kjer smo ponujali popolnoma drugačno kuhinjo. Imamo namreč preproste jedi, naša posebnost pa je krušna peč. Cvrtnika sploh nimamo, tako da ocvrtega piščanca pri nas ni. Naše kulinarične uspešnice so domača polenta, goveja jetrca iz krušne peči, ramstek in domači zavitek iz krušne peči. Cene so zelo dostopne in ljudje so presenečeni. Nekateri mi kar s solzami v očeh povedo, da se spominjajo, da so njihove mame nekoč pripravljale tako hrano."

V gostilni so skorajda ves čas Andrej, njegova punca Kristina in Andrejev brat Rok, ki skrbijo za dobro postrežbo, v kuhinji pa je glavni kuharski šef Anže Gorenc, mlajši brat slavnega stand-up komika Boštjana Gorenca - Pižame.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 07/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 07/2014

Story Story 07/2014, od 05. 02. 2014