Rebeka Dremelj je že uvedla spremembe v svoje življenje

11. 5. 2015

Vedno trdno, pokončno in nasmejano pevko je doletela bolezen, s katero se trenutno spopada. Meni, da je za rakom na ščitnici zbolela zato, ker ni dovolj poslušala svojega telesa. Spremembe je že uvedla in o tem tudi spregovorila.

Ob bolezni je še razkrila: "Radiram vse tiste ljudi, ki si moje energije ne zaslužijo, in na široko odpiram vrata vsem tistim, ki so se v teh dneh pokazali več kot le prijatelji. Številni so me presenetili. Eni v pozitivo, drugi v negativo. Hvala vam. In enim in drugim.“
Rebeko trenutno čaka zdravljenje, terapija z radioaktivnim jodom in posledično 10-dnevna karantena, ob tem pa pravi: "V sredini maja bom menda kot nova! In takrat začnem pisati nov list v življenju.“

Rebeka nam je že pred časom v intervjuju za revijo Story zaupala vse svoje strahove, povezane z boleznijo. Rak je že bil v njeni družini in sama si je vedno prizadevala pomagati tistim, ki jih je doletela ta zahrbtna bolezen. Še preden je sploh slutila, da bi lahko kaj takega doletelo tudi njo, je izdala balado Tvoja senca, posvečeno vsem, ki so se soočili z rakom. Že takrat je razkrila, zakaj se je začela na veliko spraševati o bolezni. "Odkar sem mama, svet gledam in dojemam iz popolnoma druge perspektive in dimenzije, kot sem ga gledala včasih. Bila sem s Šajano v bolnišnici in tam nimaš kaj dosti za delati, pa sem veliko razmišljala. Tako sem se spomnila pokojnega sorodnika, ki je umrl za rakom in zapustil ženo samo s sinom in malo hčerkico. Začele so me obdajati temne misli, v smislu, kaj če bi se kaj takega zgodilo meni in kako človek to sploh preboli?"

Zdaj se je kot zakleto sama znašla znotraj svojih besed, za katere pa misli, da niso priklicale raka na ščitnici.

Za Novo je povedala: "Nimam občutka, da sem se zaklela. Smešno je, kako se življenje obrne. Morda mi je podzavest že takrat, ko sem se ukvarjala s to tematiko, povedala, kaj se dogaja z menoj." Kar nekaj časa je dejstvo, da je zbolela za rakom, skrivala pred prijatelji in znanci, po uspešno prestani operaciji, kjer so ji odstranili ščitnico, pa se je odločila, da ne bo več molčala. Na svoj javni družabni profil je napisala dolgo in iskreno izpoved, ki jo je naslovila z "DOVOLJ MI JE". "Dovolj mi je skrivalnic, pretvarjanja, da je vse v najlepšem redu in točno tako, kot mora biti. Ker to ne drži. Ni res. Ravno nasprotno. Vse je na glavo. Vse je narobe. In čisto nič ni tako, kot bi moralo biti," je mogoče prebrati v prvih nekaj vrsticah tega čustvenega zapisa, ki je šokiral marsikoga. Kar nekaj časa se je namreč izogibala vprašanjem, ki so bila uperjena v njeno obvezo na vratu in o tem, kje je in kaj počne na onkološkem oddelku. "Odkar sem starš, veliko skrbim tudi zase. Je pa res, da je rak zelo zahrbtna bolezen ... in če se odloči, da je ne boš odkril, je ne boš odkril. V vsakem primeru pa, na vsako stanje telesa, ki se nam dozdeva, da ni ravno optimalno, je treba biti pozoren. Danes lahko doleti mene, jutri tebe ... včeraj pa je njega," pravi pevka.

"Biti starš pomeni, da imaš nenehno strahove in skrbi. Ampak kaj dosti ne moreš storiti, kot paziti ne le na otroka, ampak tudi nase, saj ne želiš, da se kdaj zgodi, da tvoj otrok ostane sam," še doda Rebeka, ki nam je še priznala in razkrila svojo največjo skrb – že takoj, ko je izvedela za diagnozo raka, je najprej pomislila na hčerkico Šajano in njeno poroko. Nenavadno, a hkrati popolnoma razumljivo – Rebeka je še vedno skrbna mama in njen največji zaklad, mala Šajana, je v tem trenutku tudi njena največja motivacija in gonilo za preživetje.

RANA JE POSLEDICA OPERACIJE

Rebeka se je kar nekaj časa izogibala vprašanjem, ki so bila uperjena v njeno obvezo na vratu, posledico operacije, zdaj pa se je pogumno fotografirala in širnemu svetu pokazala svojo še svežo rano na vratu, kjer so ji izrezali ščitnico.

"Operacija je za mano, rak je baje izrezan do zdravega, ostala sem brez enega organa, imenovanega ščitnica, in hkrati zagotovo pametnejša, modrejša in zrelejša. Čaka me sicer še zame najhujša preizkušnja – terapija z radioaktivnim jodom in posledično 10-dnevna karantena, stran od otroka in ljudi, ki jih imam rada, a hvalabogu me je mati narava obdarila z veliko dozo optimizma in vem, da bo ta moja odsotnost vez z mojim otrokom in družino samo še okrepila," je še povedala pogumna Rebeka.

Za Novo napisala ZOJA AHLIN

Priporočamo