Pogovor z Rebeko Dremelj: “Bala sem se, da je moja glasbena pot končana”

“Ponosna sem na to, tako zelo, 
da sem 
kar malo nad tlemi.” (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Story
24. 9. 2015

Pevka Rebeka Dremelj se po premagani bolezni na sceno vrača bogatejša za nov projekt, ki je obrodil sadove zaradi ljubezni. Krasno idejo je Rebeka dobila skupaj s Saro in Žigom, podjetnim parom, ki deluje pri projektu prve parfumarne pri nas, ki proizvaja parfume.

Usoda je želela, da se njunega poročnega slavja Rebeka udeleži kot gostja, in ne nastopajoča, saj so imeli tako več časa za kovanje ideje o dišavi, ki bi nosila ime priljubljene pevke. Rebeka nam je v ekskluzivnem intervjuju zaupala vse o svojem najnovejšem podvigu - dišavi oz. parfumu MySpirit by Rebeka.

Story: Rebeka, kako ste po težki preizkušnji začeli razmišljati o življenju?

Predvsem v smislu, da želim živeti, dihati s polnimi pljuči in zajemati življenje s polno žlico. Vem, da je po toči zvoniti prepozno. Živim zdaj in zdaj želim tudi uresničevati svoje ideje in sanje, kajti jutri je morda lahko že prepozno.

Story: Kaj vam je zdaj najpomembnejše?

Zdaj mi je pomembno, da vsak dan zaključim z mislijo: "To! Danes je bil dober dan! Izplačalo se ga je doživeti."

Story: Česa pa ne jemljete kot samoumevno?

Joooj, veliko tega. Na prvem mestu zdravja pa sreče, ljubezni, zadovoljstva in življenja na splošno. Nič ni samoumevno. Za vsako stvar v življenju se je treba potruditi. In verjamem, da se vsaka stvar zgodi z razlogom. Zakaj je včasih kakšna stvar dobra, ugotoviš lahko šele čez določen čas, ko na to že pozabiš, ampak ja, nič ni samoumevno.

Rebeka Dremelj

Story: Med okrevanjem ste očitno dobili izjemno veliko novih idej. Katera je v ospredju?

(smeh) Ja, očitno sem imela preveč časa. Trenutno je zagotovo na prvem mestu predstavitev parfuma MySpirit by Rebeka. Postala sem prva Slovenka, ki svojega drži v rokah. In ponosna sem na to, tako zelo, da sem kar malo nad tlemi.

Story: Lahko bomo dišali, kot diši Rebeka. Kako pa bi opisali svoj vonj in koliko not je zajetih v parfumu z vašim podpisom?

Najboljši parfum, ki ga boste trenutno našli na trgu. (smeh) Močan, vpadljiv, zapeljiv in drzen, z izraženo vaniljevo noto, ki resnično diši zelo dolgo! Za pogumne in močne ženske.

Story: Pridružili ste se dolgemu seznamu svetovnih zvezdnikov, ki so se lotili svoje linije dišav. Zakaj mislite, da na to pri nas še ni nihče pomislil?

Pomislilo jih je verjetno že veliko, a nihče ni imel poguma to tudi uresničiti. S tem je toliko dela, da si nihče ne zna predstavljati. Tudi stroški niso zanemarljivi. Natanko štiri mesece je ekipa petih ljudi garala, razvijala, sestavljala, načrtovala, tiskala, zavijala itd. Iskreno povedano, sem kar malo izmučena. Ampak vesela, da mi je uspelo. Gremo naprej ...

Story: Ste že od nekdaj nori na parfume in po čem najraje dišite?

Nora ravno ne, ampak imam rada dober parfum in tako kot vsak človek tudi jaz rada lepo dišim. Še lepše, če to opazijo drugi. Sama nosim, čeprav sem parfum predstavila na trgu šele včeraj, svoj parfum že 14 dni. In veliko žensk me je vprašalo, kateri parfum uporabljam. Jaz pa sem le modro molčala in se v sebi sladko smejala. Očitno lepo diši.

Story: Če odvzamemo parfume, kateri pa je vaš najljubši vonj na svetu?

Vonj moje Šajane. Res ima poseben vonj. Vonj njene kože, njenih nošenih oblek. O čem govorim, vedo le mame. Ampak to je zagotovo najlepši vonj na svetu, takoj za MySpirit by Rebeka. (smeh)

Story: Zakaj ste se pravzaprav odločili za nov podjetniški izziv?

Zelo enostavno. Ležala sem v bolnišnici in razmišljala, kako kratko je življenje. Kako minljivo je. Česa vse še nisem naredila, pa bi lahko. Kaj je tisto, po čemer se me bodo spomnili, če me čaka konec? In odločila sem se, da bom zapisala parfumsko zgodovino v Sloveniji. Postala bom prva Slovenka, ki ima svoj lastni parfum. Kako bom to izpeljala, še nisem vedela, ampak tako se je začelo ... Povezala sem se s prvo slovensko parfumarno MySpirit in tako prišla do čisto svojega vonja s svojim imenom.

Story: Ste bili že od nekdaj podjetni? Kdaj ste ali pa je okolica opazila, da imate žilico tudi za to?

Hm ... Že v srednji šoli sem imela svojo manekensko šolo in organizirala modne revije in drugo, vedno sem se dobro znašla v organizaciji in prodaji.

Story: Se nekoč vidite kot podjetnico? Bi sploh lahko opustili glasbo?

Podjetnica sem že 15 let. Sicer samostojni podjetnik, ampak podjetnik. Tako kot v današnjem svetu že skoraj vsi. Glasba je del mene, rada jo imam. V določenem trenutku sem celo mislila, da se je z diagnozo moja glasbena pot zaključila, ampak na srečo za zdaj še ni čas za to. Ponovno začnem nastopati oktobra, in to v rojstnem kraju, na Senovem. Tam bom imela svoj prvi koncert v novi knjigi življenja.

Napisala Manja Plešnar
Fotografije Tibor Golob
Ličenje Luka Luka Simšič
Stajling Jerneja Zhembrovskyy

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story38/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 38/2015

Story 38/2015, od 17. 09. 2015