Rebeka Dremelj držala obljubo in trem družinam polepšala teden

Rebeka Dremelj je skupaj z društvom Jonatan Prijatelj trem družinam omogočila tridnevno razvajanje v hotelu Kempinski Palace. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
23. 5. 2014

Pevka Rebeka Dremelj je bila zadnje mesece gonilna sila društva Jonatan Prijatelj, saj so vestno zbirali zgodbe družin, ki so preživele zdravljenje za rakom obolelega otroka. Rebeka je držala svojo obljubo in skupaj z ekipo trem družina omogočila, da za nekaj dni pozabijo na kruto usodo, ki jih je doletela.

Rebeka Dremelj je prava 'jokica'! Tako jo vsaj v šali označijo tisti, ki jo dobro poznajo. A čustvena postane predvsem takrat, kadar beseda nanese na kaj negativnega o otroku. "Kadar beseda nanese na otroke, vedno odreagiram zelo čustveno. Ne vem, zakaj. Očitno čar materinstva," je kratko komentirala pevka, ki se je v zadnjem času veliko angažirala v društvu Jonatan Prijatelj.

Sprva je želela denarno pomoč za društvo zbirati s pomočjo videospota za pesem Tvoja senca, ki jo je posnela skupaj z vokalno zasedbo Jazzva in že velja za neuradno himno omenje-nega društva. "Denar se je začel zbirati že z izdajo moje pesmi in filmčkom Tvoja senca, ki je na YouTubu. Ker tokrat pri projektu nisem sodelovala sama, ampak z vokalno zasedbo Jazzva, sem morala za kakšen nasvet vprašati tudi koga drugega. In nekega jutra sem se zbudila ter začela razmišljati, kaj bom s tem, če bom posnela spot, sploh dobrega storila? Tako ali tako ni pravih kanalov, kjer bi se spot predvajal, koliko denarja bom dejansko porabila za snemanje spota in koliko ga bomo dejansko zbrali s spotom.

Dve petčlanski in eno štiričlansko družino so sprejeli tudi vodilni iz portoroškega hotela, kjer so poskrbeli za njihovo razvajanje.

Kalkulacija je šla v minus, zato sem dobila idejo, da raje nekomu polepšamo dan s sredstvi, ki jih imamo na razpolago, in tako smo ugotovili, da tri družine peljemo na oddih," je povedala Rebeka, ki je v ta projekt stopila zaradi sebe, saj bo s tem lahko naredila nekaj dobrega za nekoga, ki je veliko pretrpel. "Zato, ker so starši tisti, ki v celotni zgodbi ob bolnem otroku najbolj trpijo, nihče pa jih tudi pogleda ne. In če lahko pomagam, da jim je vsaj kakšen dan lažje, sem takoj za."

Nekaj časa so v društvu tako zbirali zgodbe družin, ki so jih vse ganile v dno srca, a izbrali so tri družine - dve petčlanski in eno štiričlansko - ki so jim pretekli vikend v portoroškem hotelu Kempinski Palace predali ključe sob. "Izbira je bila res zelo težka. Sama nisem mogla niti prebirati vseh zgodb, ker so se me preveč dotaknile, zato sem izbiro prepustila ose--bju hotela Kempinski Palace, kjer so imeli med tridnevnim biva--njem na voljo tudi kopanje, lovljenje ribic z ladjico, ogled akvarija v Piranu, večerje v Stari oljki in masaže za mamice. Moja prva in edina zahteva v pogajanjih s Kempinskim je bila, da mamice dobijo masažo! (smeh) In so jo. (smeh) Bili so zelo zadovoljni in neka mamica mi je celo zaupala, da je po otrokovi diagnozi tokrat prvič prespala vso noč," je zadovoljna povedala Rebeka, ki je ob srečanju z družinami za dober začetek razvajanja skupaj s skupino Jazzva zapela pesem Tvoja senca, ki je že od vsega začetka iztočnica za to velikodušno dejanje in velja za Jonatanovo neuradno himno. 

"Priznam, da sem imela cmok v grlu, saj mi je težko, kadar beseda nanese na otroka, sploh v povezavi s kakšno slabo stvarjo. Zato se bom še naprej trudila zbirati denar za nemoteno delovanje društva. Ko starš izve, da ima njegov otrok raka, se spopada s takšnimi bitkami in psihičnimi težavami, da marsikdo od njih na koncu izgubi službo ... In zato je tukaj društvo, da jim, če drugega ne, vsaj plača kakšno položnico - poleg vse psihiatrične, psihične in druge strokovne pomoči, ki jim jo zagotavljajo. In za vse to potrebujejo denar," še pove Rebeka, ki je vesela, da je lahko priskočila na pomoč staršem, in bo društvu pomagala še naprej.

  • Napisal Nejc Simšič
  • Foto Primož Predalič
Značke: Rebeka Dremelj

Priporočamo