Rebeka Dremelj in Alma Rekić: Babji ravs v kuhinji!

Rebeka Dremelj in Alma Rekić: Babji ravs v kuhinji! (foto: Peter Irman) Peter Irman
Vir: Nova
8. 1. 2018

V Rebekini kuhinji je bilo pred dnevi pošteno vroče. Za štedilnikom se ji je namreč pridružila kuharska mojstrica Alma in še preden sta se lotili dela, je Rebeka že kasirala enega od njenih znamenitih pogledov in pripombo, da nima pametnega noža.

Rebeka je v enem izmed zapisov na svojem blogu nepremagljiva.si že priznala, da je včasih živela samo od sendvičev, ki jih je spotoma kupovala na bencinskih črpalkah, odkar pa ima družino, se je to precej spremenilo.

Že med nosečnostjo s Šajano si je nakupila kuharske knjige in vsak dan pripravila jed po enem receptu. "V bistvu lahko po navodilih pripravim čisto vse, priznam pa, da neke blazne domišljije v kuhinji nimam. Kuham zato, da nisem lačna in da imajo otroci in Sandi topel obrok," pravi Rebeka. Za motivacijo je za Miklavža dobila novo indukcijsko ploščo in pečico, tako da zadnje dni kar veliko časa preživlja za štedilnikom. Letos je ona na vrsti, da pri sebi doma za silvestrovo gosti družbo prijateljev, in ker jim želi pripraviti nekaj posebnega, se je obrnila na prav posebno osebo – kuharsko mojstrico Almo Rekić. Žensko, ki je Rebeki pisana na kožo: odločna, disciplinirana, brez dlake na jeziku in vse, česar se loti, izpelje brezhibno.

Takoj je rekla da!

Alma ob povabilu, da naj se Rebeki pridruži v kuhinji, ji pripravi silvestrski meni in seveda vodi skozi postopke priprave, ni prav dosti razmišljala in je takoj rekla da. Edina skrb, ki sta jo pravzaprav imeli, je bila, ali bosta dejansko v tem norem decembru sploh našli prost dan in se zaprli v kuhinjo. Ampak kjer je volja, je tudi pot! Tisto, kar je najprej prepričalo Almo, je ime Rebekinega bloga – Nepremagljiva. "Rada imam močne ženske in držati moramo skupaj," pravi Alma.

Obe sta prestali že kar nekaj in vsaka preizkušnja ju samo še utrdi. Zato si lahko predstavljate, kako je v Rebekini kuhinji nekega ponedeljkovega dopoldneva, ko sta se lotili silvestrske pojedine, kar kipelo od energije. Alma je sicer najprej pregledala kuhinjski inventar in ni bila ravno najbolj navdušena nad izbiro nožev. "Ja, kaj naj," se smeji Rebeka in zamahne z rokami, "zame, za moje kuharske čarovnije, so ti noži odlični." Hitro se je tudi izkazalo, kako zelo je Alma izkušena, saj so ukazi in nasveti kar leteli drug za drugim. "Joj, kar s predpasnikom sem si brisala pot, ki mi je tekel ob vseh Alminih ukazih. Daj to gor, pomešaj tisto, najdi peteršilj, imaš kaj balzamičnega kisa, pazi, tole ti bo šlo čez ... Uf!, Ni enostavno biti Almina učenka, sem si malo bolj u izi tole predstavljala," se pevka smeji ob opisovanju dogajanja.

Besedilo: Maja Muhič // Foto: Peter Irman