Rebeka Dremelj in njeno maščevanje tašči

13. 2. 2015

Rebeka Dremelj danes se precej razlikuje od Rebeke izpred nekaj let. Nekdaj nedeljska zaspanka je danes vestna družinska ženska, ki je navdih za najnovejši glasbeni projekt poiskala prav v nedeljskih družinskih kosilih. In čeprav slovenski glasbeniki navdih navadno poiščejo v partnerski ljubezni, je Rebeka v svoji novi pesmi opisala zapleten odnos med dekleti in taščami.

Kljub pričakovanjem, da je novo pesem navdahnila prigoda iz Rebekinega življenja, smo ob njenem odgovoru ostali razočarani, saj se po pevkinih besedah s taščo super razumeta.

"Pesem je namenjena zabavi ter temu, da s svojo hudomušnostjo izvabi kakšen nasmešek na obraz," pojasnjuje Rebeka in dodaja, da je odnos s taščo sicer skrbno načrtovala in si dom ustvarila 'na varni razdalji'. "Pravijo, da je najboljša tašča tista, ki do tebe ne more v copatah," pravi Rebeka in dodaja, da je nasvet upoštevala tudi sama.

Besedila nove pesmi svoji tašči sicer še ni pokazala, saj pravi, da z njo navadno ne razpravlja o svojem delu. "V resnici nisem še imela priložnosti, da bi s taščo skupaj predelali besedilo, bo pa pesem tako ali tako prej ali slej slišala. Verjamem tudi, da se bo ob tem našla kakšna soseda, ki bo našla kakšen pameten komentar," pravi Rebeka in dodaja, da kolikor pozna svojo taščo, jo bo pesem nasmejala.

Da njenega novega glasbenega projekta ni navdahnila avtobiografska izkušnja, priča tudi to, da je za ubeseditev tradicionalnega ženskega konflikta poskrbel pevec in plesalec Sebastian, pesem pa bo poleg v slovenščini predstavljena tudi v hrvaškem jeziku. Rebekin namen, da bi se ob novi pesmi zabavali, je bil sicer izpolnjen že na snemanju videospota, h kateremu je Rebeka povabila igralko Zvezdano Mlakar in glasbenika Nicka Papisa, ki sta v videu odigrala vlogi tašče in moža.

"V Zvezdano kot igralko sem potihoma zaljubljena že vse iz tistih daljnih časov, ko je nastopila v oglasu za barvo. Na tem snemanju me je samo še bolj pozitivno presenetila," pove Rebeka in dodaja, da jo je pozitivno presenetil tudi Nick, ki je svojo vlogo odigral tako, kot je hotela. "Čeprav ni igralec, bi skoraj lahko dejala, da je odkril nov talent," še dodaja Rebeka, ki bo najnovejše delo premierno predstavila v nedeljo.

Video ekskluzivo s snemanja videospota in videospot si lahko ogledate tukaj.

Priporočamo