Rebeka Dremelj je bolnikom narisala nasmeh na obraz

16. 7. 2015

Rebeka Dremelj že od nekdaj slovi kot oseba, ki rada priskoči na pomoč, sploh tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Še preden so ji zdravniki postavili diagnozo, ki ji je za vedno spremenila življenje, je s Tatjano Damjanović iz ljubljanskega studia Privé pripravljala prav poseben dogodek za vse, ki so v boju z rakom izgubili obrazne dlačice in lase. Deset izbrancev je z njuno pomočjo dobilo nov pogled na svet, saj so jim v lepotnem studiu brezplačno vrisali nov par obrvi.

Da je vrisavanje obrvi po japonski metodi oblikovanja dokaj drago, je splošno znano, a kljub temu se vedno več žensk odloča za ta mali lepotni popravek, ki pa nekaterim lahko povsem spremeni življenje. Govorimo predvsem o ljudeh, ki so v boju z rakom morali imeti kemoterapijo, zaradi katere so izgubili lase in dlačice, med slednje pa spadajo tudi obrvi. "Ne morem si predstavljati, kaj pomeni, da ostaneš brez obrvi, brez las ... Upam, da mi tega ne bo treba nikoli doživeti. In da si poleg tega še v denarni stiski in si te storitve ne moreš privoščiti ... Zato sem izjemno vesela, da lahko s svojo medijsko prepoznavnostjo pomagam takim, ki pomoč res potrebujejo," je še pred dogodkom za našo revijo povedala Rebeka. Ker pravijo, da so obrvi okvir obraza, so vsi pomoči potrebni ljudje dobili nazaj delček sebe, kar so sprejeli izjemno čustveno. Zahvala gre ekipi Tatjane Damjanović, ki jim je s svojo strokovnostjo pomagala do vrhunskih rezultatov. Obrvi so brezplačno vrisali kar desetim izbrancem, ki so se prijavili na edinstven izziv, s čimer so jih neizmerno osrečili. Po besedah Rebeke in Tatjane je lepotni studio pokal od pozitivne energije. "Ko se je zbralo vseh deset izbrancev, ki smo jih zaradi boja z zahrbtnimi boleznimi poimenovali kar zmagovalci, se je začela širiti neverjetna energija v prostoru. Devet zmagovalk in en zmagovalec so s svojimi življenjskimi preizkušnjami in pozitivnimi odzivi na bolezen naredili res posebno vzdušje v lepotnem studiu," pojasnita organizatorki projekta. Rebeka je bila celo tako navdušena nad vsem, da bi tovrstne dogodke nenehno prirejala: "Bilo je neverjetno. Če bi imela možnost, bi delala vse življenje samo to. Hvaležnost vseh je bila tako velika, da sva s Tatjano rekli, da je to nekaj, kar te napolni do konca življenja." Brezplačno darilo so prejeli izbrani kandidati, ki so se na izziv prijavili zato, ker je bil njihov odsev v ogledalu po kemoterapiji precej drugačen kot na začetku dolgotrajnega zdravljenja. Nekateri se sicer že preventivno odločijo za dopolnitev obrvi, da pozneje ne bi doživeli prevelikega šoka, še vedno pa je veliko takšnih, ki za kaj takšnega nimajo dovolj sredstev.

Japonska metoda vrisovanja obrvi je namenjena vsem tistim ženskam in moškim, ki jim je videz pomemben in si s to metodo pomagajo do boljše celostne podobe. Obrvi namreč zelo spremenijo izraz celotnega obraza, popravek pa je odličen tudi zaradi tega, ker ni več treba risati manjkajočih obrvi s svinčnikom, ker so vedno popolne. Izbrancem so pomagali po metodi microbladinga oziroma japonski metodi oblikovanja obrvi, ki s poltrajnim vrisovanjem vsake dlačice obrvi posebej ustvari naraven videz obrvi ter obrazu podari vedrino in odprt pogled. Preden se je začela preobrazba, je Tatjana predstavila, kako metoda vrisovanja poteka, da so bili pregnani še zadnji strahovi in se je vrisovanje lahko začelo. Ekipa studia je vsakemu od izbrancev prisluhnila glede njihovih želja in oblike obrvi ter pri vseh poskušala doseči, da jim obraz znova zažari z novim upanjem in naravno oblikovanim parom obrvi. Zadovoljstvo udeležencev po vrisovanju in nasmejani pogledi v ogledalu so bili neprecenljivi. Stkala so se nova prijateljstva, izmenjali kontakti in šele po dolgih pogovorih in toplih objemih se je družba razšla, vsak z novim pogledom na svet.

Napisala Manja Plešnar, fotografije Goran Antley

Značke: Rebeka Dremelj

Priporočamo