Rebeka Dremelj je povila malo Sijo

Rebeka, ki je imela rok za porod 1. decembra, je veselo novico na Facebooku oznanila 3. decembra. (foto: Primož Predalič, osebni arhiv) Primož Predalič, osebni arhiv
Vir: Story
15. 12. 2016

Pevka in podjetnica Rebeka Dremelj je bila brez dvoma ena izmed tistih nosečnic, h katerim smo se radi ozirali številni mediji. Čeprav je v zadnjih letih prehodila trnovo pot, je sreča zdaj popolna, saj sta se s partnerjem Sandijem po hčerkici Šajani zdaj razveselila še ene deklice, ki sta jo poimenovala Sija.

Na ime smo mediji sicer čakali le en dan, a že v tistih nekaj urah smo na podlagi Rebekinih preteklih intervjujev kovali cele načrte o tem, kakšno bi ime lahko bilo. V preteklih intervjujih je Rebeka sicer namignila, da si želi, da se imeni ujemata, besedo pri izboru pa je imela tudi starejša sestrica Šajana.

"Šajana je vedno izbirala imena le za deklico, torej za sestrico. Imeli pa smo vsa imena na voljo, od Lene, ker je tako ime njeni muci, do Fifi, ker je tako ime rožici v risanki," je namreč povedala v enem od preteklih intervjujev, mlada mamica pa brez dvoma v prvih dneh po rojstvu druge hčerkice poka od navdušenja, saj je na svojem profilu na Facebooku že delila čustveno fotografijo, ob kateri je zapisala, da sta njeni hčerkici v nekaj urah že postali pravi zaveznici.

Čeprav je glasbenica pred porodom priznala, da je druga nosečnost precej drugačna od prve, predvsem v smislu evforije in nakupovanja, bo Sija zdaj kar nekaj oblekic nasledila od Šajane, ta pa ima kar nekaj takšnih kosov, ki jih je kot otrok nosila že Rebeka. "Šajana je podedovala več stvari po meni, predvsem oblek in igrač. Moja mama je namreč zelo skrbna glede tega, vse je lepo spravila in ohranila. Zdaj me večkrat preseneti, in ko čuva Šajano, jo dostikrat obleče v kakšno mojo pižamico, oblekico, majčko in mi pošlje slikico v stilu 'še pomnite, prijatelji'. (smeh)Letos je šla tako Šajana prvi dan v vrtec oblečena v več kot 30 let stari oblekici, ki sem jo nosila jaz, sešila pa jo je moja pokojna stara mama, zato ima še toliko večjo čustveno vrednost. Tudi Šajana se mi zdi zelo skrbna in razmišlja za naprej, dostikrat me preseneti. Recimo, ko je jedla sladoled, mi je rekla, naj ji dam robček, da ne popacka oblekice, da jo bo lahko imela še sestrica, (smeh)" je povedala le kratek čas pred porodom in dodala, da bo Sija sicer od Šajane nasledila oblekice, medtem ko sta se s partnerjem odločila za nakup novega vozička. Brez dvoma pa bosta deklici v prvem skupnem decembru izredno uživali, delček tudi zaradi vseh daril, ki jih bodo dobri možje v teh tednih postavili pod okrašeno novoletno jelko.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Primož Predalič, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story50/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 50/2016

Story 50/2016, od 08. 12. 2016