Rebeka Dremelj: "Mama in tašča sta zlati"

Rebeka Dremelj (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
2. 10. 2013

Rebeka Dremelj menda, odkar je postala mama, poleg ljudi okoli sebe preseneča tudi samo sebe. Čeprav so številni pričakovali, da jo bo materinstvo vsaj za nekaj časa upočasnilo, predvsem njeno kariero ter tempo, se je zgodilo ravno nasprotno.

Čeprav je s hčerko zaposlena kot vsaka druga mama, in to seveda terja tudi nekaj časa, se zdi, da pevka ne dela nič manj kot prej.

"Res ne in tudi zdaj zaradi tega nimam posebnih težav. Verjetno tudi zato ne, ker je moj delovni urnik malce drugačen kot urnik večine drugih mladih delovnih mamic," pravi.

Rebeka namreč največkrat in največ dela ob koncih tedna, in še to zvečer ter ponoči. Med tednom nastopov praviloma ni toliko kot ob vikendih, zato ta čas izkoristi za vaje s spremljevalno skupino, gospodinjstvo in preživljanje z družino.

Poleg tega ne smemo pozabiti, da je hčerka veliko tudi z očetom Sandijem, vedno, ko je treba, pa z veseljem vskočita tudi obe babici.

"Vesela sem, da lahko veliko delam, hkrati pa imam tudi veliko časa za družino. Znam kombinirati, se usklajevati in znajti, kar se mi zdi nadvse pomembno. Zlasti zato, ker sva s Sandijem prvič starša in se, kot vsi drugi, tudi midva sproti učiva in soočava s to vlogo. Delaš prav, delaš napake, vse to je del starševstva.

Pa tudi moja mama in tašča sta zlati. Seveda se generacije menjajo, časi spreminjajo, a na področju vzgoje se mi zdi, da so stvari večinoma kar klasične in nasveti izkušenj zato neprecenljivi. Tudi z njuno pomočjo namreč lažje in hitreje zmorem službo, materinstvo in gospodinjstvo kot bi sicer," dodaja.

Očitno je materinstvo za Rebeko še dodatna stimulacija.

Priporočamo