Rebeka Dremelj med ujmo ponudila zatočišče prijateljem

Rebeka Dremelj  (foto: Revija Story) Revija Story
Vir: Story
23. 2. 2014

Posledice zimskega opustošenja Slovenije, ki je prišlo z nenadno podnebno spremembo, so zaskrbele tudi pevko Rebeko Dremelj, ki se na snegu rada brezskrbno igra s svojo leto in pol staro hčerko Šajano. Na srečo z družino niso na lastno koži občutili, kako je ostati brez elektrike, vseeno pa so ponudili zatočišče prijateljem in se poskušali osredotočiti na pozitivne vidike zime.

Za Rebeko Dremelj je februar resnično naporen, saj jo čakajo trije veliki nastopi, na katere se je s spremljevalno skupino že intenzivno pripravljala v teh hladnih zimskih tednih. Čas po novem letu je bil sicer za mlado mamico malce bolj miren in tako je lahko vsak trenutek izkoristila za uživanje na snegu in početje vragolij s hčerko.

"Šajana je zelo rada na snegu, tako da sva res zelo veliko časa preživeli zunaj, kjer sva se sankali in kepali, delali snežaka in še marsikaj. Že kot dojenček je veliko spala zunaj, zato sem prepričana, da ji je ta želja po svežem zraku ostala od takrat. Ko se zbudi, bi že šla ven, saj ni pomembno, ali sneži, sije sonce ali dežuje. Midve sva nenehno zunaj," pojasni Rebeka, ki ima prav tako rada sneg, vendar v znosnih količinah.

"Rada imam sneg na travnikih in očiščene ceste. Najbolj grozno je, ko se z nastopa sredi noči vračam domov in sneži, ceste pa so neočiščene. Takrat vozim 20 km na uro in vožnja do doma včasih traja tudi štiri ure. Takšnega snega ne maram. Tistega za sankanje in početje vragolij pa imam zelo rada. Vsako leto tudi smučam in komaj čakam, da na smučke postavim Šajano. No, letos še ne, prihodnje leto pa zagotovo."

"Zdelo se mi je, kot da nismo iz iste države"

Na srečo z družino niso imeli večjih preglavic, ko je Slovenijo zajel led, saj je bila pri njih zima povsem povprečna. "Ko sem spremljala, kaj se dogaja drugod po Sloveniji, sem bila popolnoma presenečena. Zdelo se mi je, kot da nismo iz iste države," doda pevka, ki sočustvuje z ljudmi, ki jih je prizadela naravna katastrofa.

"Dvema prijateljema sem celo ponudila prenočišče, pa ga nista sprejela, češ da bosta že nekako. Ne morem si predstavljati, kako je biti po teden ali več brez elektrike z malim otrokom. Mi imamo vse v hiši na elektriko, tako da si ne predstavljam, kako bi bilo, če bi ostali brez nje." Nenavadne podnebne spremembe so tudi Rebeki pognale strah v kosti, saj se zaveda, kako pomembno je, da skrbimo za naravo in planet, na katerem živimo.

"Narava kaže zobe," pravi pevka, ki ve, kako samozadosten in samoumeven odnos imamo do nje. "Tudi sebi ne morem ravno peti hvalospevov," pojasni, ko jo povprašamo, kako skrbi za dobrobit narave. "Da, recikliram smeti, ugašam luči in res je, tudi jaz kdaj pozabim," pove iskreno in doda, da premalo skrbimo za okolje. "Imam grozen občutek, da bo samo še slabše, in kar strah me je, ko pomislim, kakšno dediščino zapuščamo otrokom in vnukom."

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 09/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 09/2014

Story Story 09/2014, od 19. 02. 2014