Rebeka Dremelj: Obstala v snegu

Zametlo jo je v zadnjem 
snežnem metežu v prestolnici. (foto: N. Divja) N. Divja
Vir: Nova
23. 2. 2015

Bralka nam je na elektronski naslov nova@adriamedia.si poslala fotografije, na katerih je na eni od ljubljanskih ulic, v neposredni bližini nekdanje Pediatrične klinike, ujela Rebeko Dremelj med čiščenjem s snegom zametanega avtomobila.

Zametlo jo je v zadnjem snežnem metežu v prestolnici.
Čeprav ni imela opreme za čiščenje snega, se je lotila dela.

Bralka nam je sporočila, da so na enem izmed zadnjih s snegom polnih dni vremenoslovci sicer opozarjali, naj se ljudje odpravijo na pot, le če je res nujno – očitno je pri Rebeki bilo. Znano je namreč, da pevka živi v bližini Brežic, in obilna pošiljka snega jo je ujela ravno na poti.

Rebeko smo poklicali in povedala nam je, da je sredi zime sneg ni presenetil, dodala pa je, da je bila nepripravljena zgolj njena zimska oprema. "Doma imam avtomehanika, zato je moški kriv, da v mojem avtu ni bilo metlice za sneg. V tem primeru emancipacija ne velja," je povedala Rebeka. "Kovačeva kobila je vedno bosa. Jaz imam doma kovača, in tudi jaz sem bosa," se je še pošalila Rebeka in dodala, da med izključno moška dela pri njih doma spada tudi kidanje snega.

Na cesto z glavo

Zaradi narave poklica Rebeka veliko časa preživi na cesti. Izredne razmere na cesti je ne presenetijo, se pa vožnji v snežnem metežu raje izogne, če ni ravno nujna. "Če je metež, se ne bom odpravila v nakupovalni center, ker ni nujno. Če pa imam nastop, grem ne glede na razmere, ker je to moja služba," pojasnjuje Rebeka in dodaja, da si po nastopih velikokrat omisli voznika. "Čeprav nimam težav s tem, da se sama vozim, si velikokrat najamem tudi voznika. Po nastopih, ko sem zelo utrujena, se mi zdi, da skoraj potrebujem nekoga, ki skrbi za mojo varnost. Ne nazadnje me doma čaka en sonček in res ne bi rada tvegala," pravi Rebeka in dodaja, da ima tudi vožnja po nespluženih cestah svoj čar. "Najbolj pomembno pravilo, ki sem se ga naučila v vseh teh letih vožnje, pa je pravočasna menjava pnevmatik," svetuje Rebeka, ki ocenjuje, da na leto prevozi okrog 100.000 kilometrov.

■ KAJA MILANIČ

Značke: Rebeka Dremelj

Priporočamo