Rebeka Dremelj: "Ta ljubezen se ne more meriti z ničimer"

Rebeka Dremelj: "Ta ljubezen se ne more meriti z ničimer" (foto: Boštjan Colarič, Primož Predalič) Boštjan Colarič, Primož Predalič
Vir: Lady
23. 11. 2016

Čeprav je Rebeka Dremelj že praktično pred porodom, še vedno ni imela pripravljenih stvari in sobice za svojo drugorojenko. Ko smo jo obiskali, nam je razkrila presenečenje: "Sobica za novorojenčico je pripravljena in bila je presenečenje mojega ljubega moža!" In nato šaljivo dodala: "In uspelo mu je to prikriti celo meni, čeprav zame prijatelji pravijo, da sem pravi vohun!"

Zakaj je torej toliko časa čakala, me je zanimalo, saj se vendar lahko zgodi, da bi rodila že danes ali jutri? "Iskreno povedano, je bilo v tej nosečnosti vse drugače, kot bi meseci minevali hitreje, imela sem občutek, da imam še čas, in tudi pri toliko ponudbe na trgu nisem vedela točno, kaj sploh želim in kako to umestiti v sobico. Po priporočilu prijateljev sem obiskala trgovinico Svet v malem v mariborskem Koloseju. Moji nosečniški hormoni se še kar niso mogli odločiti, kaj bi, ker bi kar vse. Ampak so mi ponudili možnost, da pridejo pogledat sobico na dom in mi svetujejo pri postavitvi. To mi je vse skupaj zelo olajšalo. Največ je pa odtehtalo to, ko so mi povedali, da mi lahko uredijo vse, od pohištva, vzmetnic, lučk, dodatkov ..., kar je bilo pravo olajšanje v zadnjih mesecih nosečnosti. Ko je bilo vse okvirno dogovorjeno: kakšen stil želim in kakšne barve, smo se dogovorili za izdelavo v petih tednih.

Ker pa je moj mož Sandi vedel, da sem v skrbeh, da ne bom rodila prej, je stopil v kontakt z njimi, brez da bi jaz to vedela, in vzel zadevo v svoje roke. Med tem, ko sem bila na sestanku v Ljubljani z Myspirit ekipo, so pripeljali, sestavili in pripravili celotno sobico. Ko sem vstopila v sobico, sem bila popolnoma prevzeta, saj je bila točno takšna, kot sem si jo želela, ampak si nisem niti predstavljala, da bo tako lepa. Nič ne bi spremenila. Vsi detajli, vse se ujema. Verjamem, da je moj mož imel sicer veliko pomoč ekipe iz Sveta v malem, ampak s skupnimi močmi so 'razturali'. In kar je najbolj bizarno, uspeli so mi to prikriti. Meni, pri čemer pravijo prijatelji, da sem pravi vohun. No, očitno temu le ni tako. Noro, ko sem prišla domov, me je skoraj kap. Še danes kar težko verjamem, da je res. Lepo je videti, ko te mož po 18 letih zveze še vedno zna tako lepo presenetiti," je povedala raznežena Rebeka. Sobica je res prekrasna, saj je v trenutnem modnem trendu, v roza in sivi barvi z detajli, pohištvo pa je v beli barvi, za čase, ko se trendi menjajo. Lučke in šotorček pa res naredijo piko na i.

Šajana že spi v sestrini sobici

Rebeka ni edina, ki je navdušena nad novo sobico v hiši. "Šajana v njej spi že tri noči," je povedala Rebeka in dodala: "Čeprav ima vsaka od deklic svojo sobo, imam občutek, da bo Šajanina soba postala zgolj še igralnica in bosta obe spali v novi sobici. No, bomo videli." Šajana je sicer pri starših spala do tretjega meseca starosti, potem pa v svoji sobici. Bo z novorojenčico storila enako? "Načeloma imam željo, da bi novorojenčico navadila spati v svoji postelji isto, kot sem to storila s Šajano, s katero res nikoli nisem imela nobenih problemov glede spanja. S tremi meseci sem jo dala v svojo sobo, pred tem je spala pri naju in od tretjega meseca starosti spi v svoji sobi brez problemov. Le kadar je bolna, se ali uležem jaz k njej ali ona k nama. Vsi lepo spimo in res nimamo zaenkrat spalnih težav. Lahko pa, da se bo to s prihodom dojenčice še vse spremenilo. Saj veste, kaj pravijo – človek planira, Bog splanira. Želja je nekaj, o realnosti pa bom morala govoriti čez par mesecev."

Pomoči ne bo potrebovala

Ker bosta zdaj doma dva otroka, bo Rebeka imela tudi pomoč, a zgolj v prvem tednu. "Verjetno bo moja mama že dobila kakšen klic na pomoč, ampak to zgolj v prvem tednu, dveh. Potem pa računam na to, da bom vozila sama. S pomočjo moža seveda! Saj pa sem vendar ženska. In ženske zmoremo vse! Imam prav? Je pa res, da če bom dobila občutek, da česa ne zmorem in ne znam, bom tokrat prosila za pomoč in ne bom vztrajala, tako kot načeloma v življenju, da zmorem pač vse sama in rinem z glavo skozi zid," je bila Rebeka samokritična, kot je vedno. Šajana se sestrice zelo veseli, a dejstvo je, da so starejši otroci večkrat ljubosumni na mlajše otroke, ki nekako ukradejo starševsko pozornost. "Načeloma se zelo veseli sestrice in komaj čaka, se pa že kažejo mali znaki morebitnega iskanja pozornosti. Ne vem – ne znam vam odgovoriti, kaj me čaka. Lahko, da me čaka s Šajano več dela kot z dojenčkom. Ne vem. Nisem še bila tam, zato ne morem ocenjevati," je realna. Da bo za Šajano čim manj stresa, bo rutina zanjo ostala enaka: "Življenje in tempo Šajane ostaja isto. Zelo rada hodi v vrtec, nora je na svoje prijatelje, obožuje vzgojiteljici, zato bi bilo popolnoma kruto, da ji to druženje odvzamem." Po porodu se bo Rebeka tokrat umaknila, a ne ve za koliko časa: "Vsekakor se bom malo umaknila, počivala in si vzela čas, ki mi pripada, tako za novega člana družine kot zase. Nekaj časa. Koliko časa pa ne morem napovedati. Bomo videli, kakšen bo splet okoliščin. Absolutno ne bom dosegljiva za vsakega."

Druga nosečnost je težja kot prva

Rebeka je videti odlično, vendar sama pravi, da je druga nosečnost nekoliko težja, kot je bila prva: "Iskreno, težje je! Daleč od tega, da bi jo lahko primerjala z nosečnostjo s Šajano, pri kateri sem še 17 dni pred rojstvom skakala po odrih. Bolezen je v lanskem letu naredila svoje telesu in mislim, da je glavni razlog za slabše počutje tudi ta, da telo ni bilo v odlični formi, ko je spet doživelo novo nosečnost," je povedala Rebeka. Zdaj že ve, koliko dela, neprespanih noči in menjavanja plenic jo čaka, zato seveda ni tako evforična, kot je bila pred porodom prvorojenke Šajane. "Po eni strani je lažje, ker veš, znaš in ne kompliciraš, kar se odraža že tudi v samih pripravah na prihod novega člana. Glede na to, da sem imela pri Šajani pripravljeno vse že v prvem trimesečju, tako sem bila evforična, tukaj pa vse urejam zadnjo sekundo. Je pa res, da včasih tudi malo pomisliš na to, kaj te pa vse čaka. In lepega in malo manj lepega. Ampak vse to je enostavno, če je zraven prisotna ta ljubezen, ki se ne more meriti z ničimer."

Eva Jandl

Priporočamo