Rebeka Dremelj že 19 let v zvezi!

Rebeka Dremelj že 19 let v zvezi! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
28. 2. 2018

Za Rebeko Dremelj se začenja novo naporno obdobje, saj bo začela trenirati za težko pričakovan šov Zvezde plešejo.

"Ko bom začela plesati, bo moj dan videti takole: Šajano bom peljala v vrtec, odšla na plesni trening, se vrnila po Šajano v vrtec, popoldne bom in zvečer mama Siji in Šajani, skrbela za družino in povrtčevske obveznosti... Ko bosta šli spat, me bo čakalo delo za računalnikom, pregledala bom, kaj se dogaja na MySpirit, na blogu nepremagljiva.si, in naslednji dan se bo odvrtelo popolnoma enako. Začenja se obdobje, ko bom morala biti zelo disciplinirana, in tega se že veselim!" pravi polno zaposlena pevka, ki je prav na valentinovo s Sandijem praznovala že 19 let ljubezni!

Story: Kdaj ste se začeli dogovarjati za sodelovanje v šovu Zvezde plešejo? Ste takoj rekli da ali ste morali premisliti?

Pogovarjati smo se začeli že na začetku jeseni, in da sem privolila, sem potrebovala res kar nekaj časa. Veliko noči sem morala prespati, saj me je skrbelo, kako bom lahko uskladila vse obveznosti in družinsko življenje. Večkrat smo se dobili s produkcijsko ekipo in se dogovarjali o vseh detajlih, predvsem pa mi je bilo bistveno, da se o vsem strinjava tudi z možem Sandijem. Premisliti sva morala, kako se nam bo spremenil urnik, saj bom za šov potrebovala kar osem ur dnevno za vse priprave in treninge. Zavedala sem se, da se bo takoj, ko bom rekla da in dokler ne bom izpadla iz šova, moje življenje vrtelo samo okoli plesa in materinstva. Vse svoje obveznosti sem morala predati osebam, katerim zaupam vodenje, kot so parfumi myspirit, blog nepremagljiva.si in seveda glasba. Ko sem postorila kar nekaj stvari za naprej, si uredila urnik in predala obveznosti, sem se odločila in rekla da.

Story: Že pred nekaj meseci ste začeli redno telovaditi. Vem, da ste že od nekdaj zelo aktivni, a kaj vas je tokrat prepričalo, da ste bolj 'zagrabili'?

Predvsem sem vzela vse bolj resno zaradi svojega počutja in zato, ker se je leto po Sijinem rojstvu tako hitro zavrtelo, jaz pa nisem bila preveč aktivna ves ta čas. Enostavno se nisem počutila več dobro v svojem telesu in morala sem nekaj ukreniti. Tako sem se obrnila na osebno trenerko Aleksandro, ki mi je naredila načrt vadbe, in pretekle mesece sem se ga do potankosti držala. Trenutno sem telovadbo malo zanemarila, ker se je zgrnilo toliko obveznosti, ki sem jih morala urediti.

Story: Ste si s telovadbo zadali tudi kakšen cilj, ki ste ga želeli doseči?

Iskreno povedano, ni šlo toliko za izgubo kilogramov, resnično bolj za boljše počutje in utrditev celotnega telesa. Da lahko znova oblečem svoje stare obleke, ki so mi pri srcu. Pomembno je, da se dobro počutimo v svojem telesu.

Story: Kako pa so bili videti vajini treningi? Zdaj jih bodo kmalu zamenjali plesni?

Nekaj časa sem telovadila zjutraj - trikrat na teden. Takoj ko sem Šajano odpeljala v vrtec, sem se odpravila na trening in nato okoli desete ure začela delovnik. A kmalu sem morala zaradi narave dela spremeniti svoj urnik na večerni. Sedaj sem kar veliko časa posvečala tudi pripravam na šov Zvezde plešejo, kmalu spoznam še plesalca in trdi treningi se bodo pričeli. Tako da s telovadbo pod vodstvom trenerke Aleksandre nadaljujem takoj, ko izpadem (smeh).

Story: Velikokrat ste objavili, da je z vami na treninge odšla tudi Šajana ...

Zelo rada gre povsod z menoj. Rada počne vse, kar počnem jaz, in vesela sem, da sem ji res velik vzor. Nobena stvar ji ni odveč.Če grem telovadit, jo vprašam, ali gre z menoj, in takoj privoli in je v hipu pripravljena. Imava večerne rituale, ko gre Sija spati. Velikokrat se s Šajano oblečeva in greva na sprehod. Včasih se mi pridruži tudi na hitri hoji in moram reči, da je za petletnico resnično vzdržljiva, saj mi sledi kar pet do šest kilometrov. Res je, da si proti koncu vedno bolj želi, da se vrneva domov, a ima res veliko kondicije. Tudi zelo veliko je zunaj, se igra in zelo veliko skače.

Story: Plesanje v šovu za vas ne bo prvo, plesali ste že v šovu Zvezde plešejo pri Mariu Galuniču, celo zunaj meja v šovu Ples sa zvezdama (Ples z zvezdami) na OBN v Sarajevu?

Nekaj malega izkušenj s plesom že imam, a daleč od tega, da bi ples obvladala. S Sandijem vedno rada zapleševa na zabavah, to je bolj disko fox, vse drugo je zame španska vas. (smeh) Morala bom kar veliko trenirati.

19 let ljubezni za valentinovo

Story: Vam bo morda zaradi tega kateri od plesov prav poseben izziv?

Zagotovo mi bodo predstavljali izziv dvigi. Če se bo treba kaj dvigovati. (smeh). Soplesalec se mi kar malo smili, saj nimam 50 kilogramov (smeh) in zdaj sem manj gibčna ... Ja, to bo eden od večjih izzivov.

Story: Kaj pa vam je pri plesu najbolj všeč?

Najbolj mi je všeč ples kot sam, da se sprostiš in uživaš, da poslušaš glasbo ... Potem so tu tudi zelo lepe plesne obleke, ritem in gibanje telesa, predvsem bokov, to mi je zelo lepo.

Story: Ste si za treninge plesa morda celo kaj kupili?

Kupovala res nisem ničesar, saj nam je čevljarstvo Peta izdelalo plesne čevlje, popolnoma so nas tudi oblekli in nas seveda za vsako točko tudi še bodo, tako da je za vse poskrbela produkcijska ekipa. Res so profesionalci. Vsak posebej!

Story: Sta morda s Sandijem povadila kakšne plesne korake?

Doma plesne korake vadim s Šajano in Sijo. Naši plesni koraki so v stilu račk, (smeh) te res zelo obvladam in mislim, da bi me žirija pri tem plesu resnično pohvalila. (smeh) Z njima res veliko preplešem. Zaplešemo že zjutraj, ko se odpravljava s Šajano v vrtec, Sijo pa pazi varuška. Nato zopet zvečer ... Sija glasbo obožuje in z njo prideta tudi plesanje in dobra volja. Imam recept, da ko je slabe volje, samo zavrtim njene najljubše pesmi in je slaba volja pozabljena ter že pleše. Pri Šajani pa je bilo seveda obdobje Čukov, ko smo ves čas poslušali in plesali samo na njih. Znam več njihovih pesmi, kot jih zna sam Jože Potrebuješ. (smeh) Zdaj pa so še vedno popularni Despacito, Sophia, Enrique Iglesias in seveda vse, kar je trenutno popularno.

Story: Čakajo vas naporni meseci, ste si pred tem kaj odpočili in si vzeli čas zase?

Tega časa ni bilo. A po šovu načrtujemo mini družinske počitnice, sem že malo pregledovala ponudbe in resnično upam, da nam to uspe.

Story: Šajana že težko pričakuje mamico na televiziji?

Šajana je navdušena, ko me bo lahko gledala plesati. Je moja največja oboževalka.

Story: Za nami pa je tudi valentinovo, ki ima pri vas prav poseben pomen, saj imata prav na ta dan s Sandijem obletnico zveze. Skupaj sta že 19 let, šest let pa poročena. Se praznovanje kaj razlikuje od tistih na začetku zveze?

Valentinovega nikoli nisva prav posebej praznovala, saj je v bistvu na ta dan najina obletnica. Tako da imava izgovor, da praznujeva obletnico. Kupiva, podariva si kakšno malenkost. Sandi me je letos razveselil z rožico, jaz pa sem mu izbrala pleksi metuljčka v trgovini Agent Panda, kjer se najdejo res top stvari za moške.

Story: Sodelujeta pri tem morda tudi Sija in Šajana?

Da bi prav sodelovali, ne, sta pa deležni očkove pozornosti. Tudi Šajani je Sandi prinesel vrtnico, Sija pa je še premajhna, a jo zagotovo dobi prihodnje leto.

19 let ljubezni za valentinovo

Story: Glede na to, da sta s Sandijem skupaj že skoraj 20 let, sta že marsikaj preživela. Zaradi česa je odnos trden in se ljubezen obdrži?

Moj recept za uspešen zakon sta medsebojna iskrenost in komunikacija, veliko se pogovarjava. Ne prepirava se za malenkosti in vedno na glas poveva, kaj želiva in pričakujeva. Tu so tudi kompromisi, ki jih moraš sprejeti. Ko se odločiš, da boš z nekom preživel svoje življenje, to osebo vzameš za svojo in se sprijazniš s tem, da bo imela včasih tudi drugačne poglede na stvari, drugačno mnenje, tako pač je. Če želiš, da zveza uspe, moraš upoštevati tudi drugo osebo, in ne gledati samo na svoje želje. Tudi na svojem blogu nepremagljiva.si sem se dotaknila te teme. Tam sem tudi dodala, da bi bilo življenje z gospodom popolnežem dolgočasno. Tako da sem res vesela, da je tako, kot je. (smeh)

Story: Kako pa negujeta odnos, ko sta se vama pridružila otroka? Ali je drugače kot takrat, ko sta bila sama?

Zdaj se res svet vrti bolj okoli otrok, vendar naju povezujeta, da sva ves čas oba vpletena v vzgojo. Pri vsaki stvari se pomeniva, dogovoriva, kar je zelo pomembno. Vseeno zmanjka časa prav samo za naju, a tudi to bova v prihodnje spremenila.

Story: Ravno te dni ste napisali enega od bolj odmevnih zapisov na svojem blogu nepremagljiva.si 'Smo res samo številke'. Vsa vaša razmišljanja, ki jih delite s svojimi sledilci, pritegnejo veliko odzivov. Jih prebirate, se morda komu tudi oglasite?

Prebiram odzive in tudi veliko odgovarjam, predvsem kadar mi pišejo ljudje v stiskah.

Velikokrat se zgodi, da se ljudje, ko zbolijo, spomnijo prav name, saj se spomnijo, da sem javno spregovorila o tem, in me prosijo za nasvete, zato se res rada potrudim odgovoriti. Moj zadnji zapis 'Smo res samo številke' je bil res zelo iskren, iz srca ... Ko sem se zvečer vrnila s pregleda, sem začutila, da ga moram napisati, in mislim, da ljudje najbolje sprejmejo in prepoznajo iskrenost. Popolnoma me je presenetilo, saj je imel zjutraj po objavi že več kot 30.000 branj. Zdi se mi res velika številka, sploh ne morem verjeti ...

Story: V zapisu poudarite, da preveč živimo drug mimo drugega, da na nas vpliva življenje na družabnih omrežjih, kjer objavljamo bleščeče slike. Se vam zdi ta pritisk, ko se vsi okoli nas delajo srečni in vedno popolni, velik?

Tako, kot sem napisala v zapisu. Dejansko se bolj ukvarjamo s tem, kako bomo drugim prikazali svoje popolno življenje, in premalo s tem, kako bi svoje življenje naredili popolno. To je problem današnjega časa ter današnje družbe in to je težava socialnih omrežij. To so s seboj prinesla družabna omrežja. Čeprav so prispevala tudi dobre stvari, ki jih vidim kot medijska osebnost, saj mi omogoča hitrejšo komunikacijo. Na zelo lahek in enostaven način lahko dostopam do ljudi, ki mi sledijo, do svojih oboževalcev, svoje publike ... Motijo me seveda lažni prikazi življenja, zato kar hitro ugasnem, ko se zalotim, da sem začela koga prav slediti pri objavah. (smeh)

19 let ljubezni za valentinovo

Story: Ko sem brala komentarje pod vašimi zapisi, sem zasledila tudi, da vas sledijo ženske, ki do zdaj niso poslušale vaše glasbe, a so vas začele slediti prav zaradi zapisov.

Dobro je, če te ljudje sledijo tako ali drugače. Iskreno povedano, glasba me je v karieri zagotovo najbolj zaznamovala, a delam tudi kup drugih stvari, tako da sem vedno vesela, če se lahko komu, ki ni moj glasbeni fan, približam s kakšnega drugega kota. Vesela sem, če lahko sočloveku nekaj dam. Nekaterim dam dobro voljo s svojo glasbo, nekaterim dam dobre vonjave, nekaterim dobre zapise. Imam res širok spekter ljudi, ki me spremljajo.

Story: Se zavedate, da s svojimi zapisi lahko tudi komu spremenite razmišljanje?

Se zavedam, zato tudi pišem. Pisati sem začela predvsem zaradi tega, saj sem po iskreni objavi svoje bolezni in premagovanju te dobila veliko odzivov ljudi, marsikomu sem s tem pomagala. Takrat sem ugotovila, da lahko s svojim glasom - glede na to, da sem medijska osebnost - marsikomu odprem oči, marsikomu celo pomagam. Kakor se to morda smešno sliši, je resnica. Mislim, da sem s svojimi zapisi marsikomu že pomagala, in bom to zagotovo tudi nadaljevala.

Story: Kako nastajajo vaši zapisi? So vedno povezani z vašim razmišljanjem ali vas kdaj spodbudi tudi kakšna debata s prijateljicami?

Zapisi so različni, načeloma imam narejen načrt objav na svojem blogu, predvsem zaradi tega, ker imam toliko stvari povedati. (smeh) Vidim, da ljudje radi berejo, tako da se dvakrat tedensko potrudim, da naredim zapis. Seveda pri mojem blogu sodelujejo s svojimi zapisi igralka Zvezdana Mlakar, masterchefinja Alma Rekić, Milena Svetlin, strokovnjakinja za zveze ... Imam zelo dober doseg, več kot 100 tisoč ljudi pride mesečno na moj blog, prebere moje članke.

Besedilo:Ilona Penzeš // Fotografije: Tibor Golob, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story5 /2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 5 /2018

Story 5 /2018, od 15. 02. 2018