Rebeka Dremelj: “Želim živeti, ne samo preživeti dneva!”

14. 4. 2016

Pevka Rebeka Dremelj v zadnjem času dela precej premišljene korake. Zaradi življenjskih preizkušenj danes veliko bolj ceni vsak trenutek, ki ga živi. In to v pravem pomenu besede!

Nov moto, ki ga Rebeka živi po vseh težkih preizkušnjah, jo spremlja tudi pri njenem novem projektu. Tega prinašata nova pesem in novo sodelovanje, ki se ga je naša odlična glasbenica lotila s prepoznavnim balkanskim pevcem DJomlo KS. Pesem Do Jadrana nosi enostavno sporočilo, ki ga Rebeka vedno znova poudarja: "Uživajte, družite se, pojdite ven in uživajte z družino. Uživajte s prijatelji! Izkoristite čas, naredite prostor za dobro voljo in nova doživetja! Živite vsak dan. Ne trudite se ga le preživeti!"

DJomla KS je ob ustvarjanju nove poletne himne, ki bo povezala obiskovalce jadranske obale, pomislil na pevko, ki lahko samozavestno predstavlja latino ritme in novo pesem za žur! Pri Rebeki nekako že vemo, da ima vedno rada izzive, zato je tudi sprejala novo sodelovanje.

"Res je. Izzivi so mi vedno vlivali dodatno energijo. V prvi meri me je prepričala pesem. Zdi se mi odličen poletni komad in ne vem, zakaj ne bi odpela refrenov. Je pa res, da je ta pesem malo bolj DJomla in malo manj Rebeka. (smeh) Jaz mu pojem le vse refrene," pravi pevka. Na neki način je obema, tako Rebeki kot DJomli KS, skupen Balkan, čeprav Rebeka ne meri na to, da bi s to pesmijo znova osvajala tamkajšnje glasbene odre.

"Moj cilj je ostati tukaj in tukaj delati po najboljših močeh. Balkan sem oddelala po dolgem in počez leta 2010 ob izdaji dvojezičnega albuma Differo, zdaj pa si le želim dobro delati pri nas. Tukaj imam vendarle družino in trenutno takšne dolge poti in adrenalinski podvigi (Sarajevo, Beograd, Slovenija v enem dnevu) niso več na mojem prednostnem seznamu. Zato sem tudi želela, da so refreni odpeti v slovenskem jeziku. Če mi ne bomo ponosni in zagovorniki svojega jezika, je ves trud izgubljen!" doda.

Kar nekaj glasbenih sodelovanj se je rodilo pri tovrstnem oblikovanju odpetih pesmi. Ali je to ključ do uspeha? Rebeka se s tem ne obremenjuje: "Res ne vem. Ne ukvarjam se s tem, temveč predvsem s tem, da mi je pesem všeč, da jo rada poslušam, da me dvigne in da me napolni s pozitivnimi vibracijami ter me ponese malo na morje."

Pesem se je posnela na različnih lokacijah in zanimivo je, da se izvajalca sploh nista srečala.

"V glasbenem smislu je to zelo enostavno. Studii so na vsakem koraku. Posnameš vokal, po e-pošti pošlješ posnetke, pesem se zmiksa in je zaključena. Z DJomlo se osebno niti ne poznava, sva samo na telefonu! (smeh) Zanimivo, kajne? Kar malo adrenalinsko," z nasmeškom doda Rebeka. Tega, kdaj se bo zgodilo osebno srečanje, pa ne ve niti Rebeka: "Glede na moje in njegove obveznosti ... Sam bog ve!"

In kaj o pesmi meni Djomla KS?

Pesem letošnjega poletja

  • "Pesem je 'parti song' za poletje, ki je pred nami. Prepričan sem, da jo bo marsikdo vzljubil kot pesem letošnjega poletja!"

Lepo sporočilo

Največ zabave, največ smeha, največ vsega!

Pesem nosi tudi lepo sporočilo, ki je Rebeki v zadnjem življenjskem obdobju pisano na kožo. Predvsem to, da naj ljudje uživajo.

Kako pa je danes pri njej s tem?

  • "Predvsem želim živeti, in ne samo preživeti dneva. Zato vedno znova poskušam iz vsakdana potegniti največ. Največ zabave, največ smeha, največ dobre volje, največ ljubezni ... največ vsega!"

Napisala MIMA

Fotografije Primož Predalič, Goran Antley, Story press

Značke: Rebeka Dremelj

Priporočamo