Nobena skrivnost ni, da se rada smuka po svoji kuhinji, v kateri nastajajo fantastične dobrote ...
Ja, Natalija Verboten ni samo odlična pevka, temveč je prav taka kuharica. Svojo družino pogosto razvaja z dobrotami, ob katerih se nam samo pocedijo sline. Jesen je čas, ko je svežega sadja res veliko, kar sama še kako dodobra izkoristi. Svoje kulinarično znanje rada deli z oboževalci - tako je že lani razkrila, kako ji uspe speči odlično slivovo pito, ki očara že na prvi pogled.
Sestavine za testo:
- 250 g bele moke
- 125 g masla
- ščep soli
- 3 jedilne žlice sladkorja
- 1 rumenjak
Sestavine vzemimo iz hladilnika vsaj dve uri pred pripravo. V moko vmešamo ščep soli. Iz moke naredimo kupček na delovni površini; v kupčku moke naredimo jamico, v katero vlijemo rumenjak in narežemo maslo; po potrebi počasi dodamo nekaj jedilnih žlic vode. Zamesite gosto, trdo testo. Ne mesite predolgo, saj bo začelo razpadati. Ustavite se takoj, ko se lepo drži skupaj. Testo oblikujte v kroglo in ga pokritega pustite počivati na hladnem vsaj pol ure.
Sestavine za nadev:
- 300 g zrelih sliv
- 2 jajci
- 2 dcl sladke smetane
- 100 g sladkorja
- 2 vanilijeva sladkorja
Pečico segrejte na 180 C. Že pripravljeno testo razvaljajte, položite v model, prepikajte ga z vilicami in nanj naložite izkoščičene slive. Pecite 15 minut. Medtem penasto vmešajte dve celi jajci, sladkor, vanilijev sladkor in smetano. Testo s slivami vzemite iz pečice, zalijte s kremo in pecite še cca 20 minut pri 170C. Servirajte posuto s sladkorjem v prahu.
View this post on Instagram
Novo na Metroplay: "Dezinformacije so povsod" | N1 podkast s Suzano Lovec