Regina: "Z njo diha vsa družina"

Regina: "Z njo diha vsa družina" (foto: Goran Antley, osebni arhiv) Goran Antley, osebni arhiv
Vir: Story
14. 4. 2015

Pevka Regina je pred kratkim združila vso družino. Njen mož in sin sta prevzela pomembno vlogo pri ustvarjanju njene nove pesmi. Kako pa bi bilo drugače, ko pa je vsa družina vpeta v njeno glasbeno kariero.

Regina je zelo navezana na družino in čudno bi bilo, če ne bi z njo dihali vsi njeni bližnji. Glasba je seveda tista, ki jo drži na nogah, in razumljivo je, da jo pri delu podpirata tako mož Aleksander kot sin Aleks. Pri njenem zadnjem projektu so tako vsi trije združili moči in nastala je čudovita zgodba.

"Pri nas je bil to poseben izziv, saj smo snemali spot za mojo najnovejšo pesem z naslovom Ljubezen beži. Pesem nosi lepo in pomembno sporočilo, kar smo vsi trije začutili. In prav slednje smo želeli predstaviti tudi oboževalcem," začne pripovedovati Regina. "Pesem je sproščujoča, plesna, sveža in poletna. Oddaja pozitivne vibracije za vse generacije in predvsem za tiste, ki verjamejo v ljubezen, za katero se je treba potruditi. Ne smemo pustiti, da odide. Če je med partnerjema še ljubezen, preživi, a je treba dati vse od sebe. Če je ni, zbeži oziroma odide. Tudi midva z možem sva v življenju marsikaj prestala, ampak se zavedava, da sta ljubezen in partnerski odnos nekaj, čemur se moraš nenehno posvečati. Je nekaj, kar ni samoumevno, in ni nekaj, kar danes je, jutri pa zamenjaš. Zdi se mi, da ljudje pozabljajo na določene vrednote in se ne znajo pogovarjati takrat, ko je težko. V takšnih trenutkih je čar premagovanja ovir v tem, da se znaš s partnerjem pogovoriti in skupaj reševati težave," še doda Regina.

V novem projektu je glasbenica tako združila veliko različnih interesov. "Snemanje je potekalo v dveh delih oziroma dva dni. Najprej smo posneli moje kadre, ko se gugam na gugalnici. Se spomnite lanskega projekta Nasmeh z gugalnice? No, hitro sem se spomnila na to plemenito poslanstvo, ko sem sedla na gugalnico. Nasmeh z gugalnice je bil lanski projekt Viste, zavoda za razvoj vrednot Murska Sobota. Z njim pa so poskušali pomagati tistim, ki si sami ne morejo. Glavni namen je obogatiti javne površine (otroška igrišča) v Sloveniji z gugalnicami za gibalno ovirane otroke. S tem so se gibalno oviranim otrokom omogočili igra na otroških igriščih, vključevanje v družbo, aktivno preživljanje prostega časa in možnost za spoznavanje novih prijateljev.

Vzporedno sta potekala tudi fotonatečaj in zbiranje nasmehov z gugalnice. Z zbranimi tisoč nasmehi so potem izvedli postavitev gugalnice v Univerzitetnem rehabilitacijskem institutu RS - Soča. Nekaj najlepšega je, če lahko ljudem pričaraš nasmeh na obraz, in za to je potrebno zelo malo," še doda Reigna. "Če se vrnem nazaj k snemanju spota ... Naslednji dan smo nadaljevali s saksofonistom in plesalci. Bilo je odlično vzdušje s krasno ekipo. Nekoliko nas je nahladilo, a kljub vsemu smo se greli z neverjetno energijo, glasbo in plesom, dobro voljo bo čutiti tudi v spotu in prenesli jo bomo gledalcem."

Za Regino je bil to resnično družinski projekt, saj je njen mož Aleksander prevzel režijo, sin Aleks pa je bil snemalec. "Pomagali pa so še nečak Blaž in nečakinji Sara in Maja, ki sta plesali v ekipi plesalcev. Direktor fotografije je bil vladan Jankovič, za moj stajling je poskrbel Eric Matyash, plesalce je stilirala Saša Bernetič, za masko pa je poskrbela Martina Borščak (Martina Makes makup). Snemanje takšnega spota je zame vedno velik projekt, ki se ga lotim predano. Pri tem je vedno pomembno, da se počutiš dovolj močno, ker ti vzame ogromno energije, a jo tudi dobiš nazaj, predvsem od ljudi, ki te obkrožajo. Ko bo spot zmontiran, bom lahko povedala, kako ponosna sem nanj. Sem pa sem že zdaj ponosna na vse ljudi, ki so mi pri tem pomagali," še doda.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story14/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 14/2015

Story 14/2015, od 02. 04. 2015

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri