Renata Bohinc iskreno spregovorila o ločitvi od Primoža Peterke in priznala, da ji je težko

Renata Bohinc je kot nekdanja manekenka in udeleženka lepotnih izborov strogo ocenjevala dekleta in bila nad njimi navdušena. (foto: Filip Kocijančič) Filip Kocijančič
22. 6. 2020

Renata Bohinc je pred meseci sprejela dokončno odločitev, da je njenega zakona s Primožem Peterko konec. V intervjuju za Onaplus pa je spregovorila, kako doživlja to boleče obdobje.

Že pred leti – kolikor ste delili javno – je bilo videti, da ne bo šlo več, a ste še našli zaloge moči, do lani, ko je vse skupaj naraslo do končne odločitve. Kaj je pretehtalo?

V preteklosti se me je držala misel, da ne želim, da bi otroci doživljali ločitev. V vseh letih notranjih in zunanjih bojev sem prebrala veliko življenjskih knjig, ki so mi kazale še drugo pot. In nato sem v eni, odločilni noči spoznala, da moram zares pretrgati, da postaja škodljivo ne le zame, temveč tudi za otroke. To je pretehtalo, da sem od odločitve v mislih prešla k dejanju. Koliko poguma in odločnosti je to zahtevalo od mene, dojemam šele zdaj. Triindvajset let sva bila skupaj, in ko se to konča, umre del tebe. V zadnjih mesecih pred selitvijo sem poiskala tudi strokovno pomoč, da sem se lahko rešila iz začaranega kroga misli. Spomnila sem se, da sem, ko je bil Maj še čisto majhen, govorila, da je moja usoda, da bom pri 40 ločena, od kod mi to, ne vem. Težko je, a meni so moč dali otroci. So moj steber, o vsem smo se zelo veliko pogovarjali in nekako skupaj sprejeli odločitev. Tudi moji domači so me podprli, ko so videli, da tokrat mislim resno, spet sem se obrnila nazaj, k mami.

Vir: Onaplus