Renata Mohorič: Brez blaznih turbulenc!

“Želim, da na naših koncertih ljudje skačejo in 
noro uživajo.” (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lea
25. 5. 2016

Simpatična pevka in avtorica besedil Renata Mohorič, za katero lahko pesti držimo v oddaji Znan obraz ima svoj glas, je zaradi svoje vsestranskosti pred udeležbo v šovu delala kot svetovalka za zdravo prehrano in življenjski slog. Zgovorna Gorenjka večino svojega časa posveti glasbi, saj je njena prioriteta še vedno skupina I.C.E, s katero ustvarja že dobro desetletje.

Kako ste do zdaj zadovoljni z razpletom v oddaji Znan obraz ima svoj glas?

Zelo. Pred začetkom nisem imela nobenih posebnih pričakovanj, želela sem si le spremembe. Pred tem sem izgubila službo, vendar sem ponudbo sprejela predvsem zato, ker se mi je zdela nadvse zanimiva in mi bo v življenju prišla še prav. V 12 tednih smo tekmovalci postavljeni pred izziv, ki nam morda ni povsem pisan na kožo, vendar je tako tudi v življenju. Zelo sem vesela, če ljudi lahko zabavam, če lahko s svojim nastopom pustim dobro voljo in veselje pri tistih, ki to spremljajo.

Kakšna pa so vaša pričakovanja v zvezi z oddajo?

Osnovni namen oddaje je vsekakor zabava in dobrodelnost. Gre za paket, ki prinese veliko dobrega nam, sodelujočim, gledalcem in talentom, za katere se zbira denar. Čeprav v oddaji nastopamo v vlogi likov, in ne nas samih, pa bom vesela, če bom pri katerem izmed gledalcev zbudila zanimanje tudi za svoja avtorska dela oziroma glasbena dela, ki jih soustvarjam s skupino I.C.E.

V vsem tem času ste se preizkusili že v številnih vlogah. Ste katero izmed njih naravnost zasovražili?

Joj, težko bi do katere izmed njih čutila pravo sovraštvo, nihče izmed likov mi namreč ni bil neprijeten. Nekatere vloge so mi seveda bile manj pisane na kožo, recimo Natalia Imbruglia, saj se njen vokal ob mojega precej razlikuje.

Katera pa vam je bila po vsem tem času najljubša?

Lahko bi bila kar Pink. Priznam, da sem se te vloge kar malo ustrašila ... Predvsem, ko sem izvedela, kakšna koreografija me čaka. Na koncu je bila to zame res posebna izkušnja in bilo mi je kar malo žal, da se je teden s to zahtevno točko tako hitro končal. Zdi se mi, da včasih še bolj motivirana, če sem postavljena pred velike izzive.

Torej ne marate preveč mirnih likov?

Hm ... To ne, morda se le malo težje poistovetim z umirjenimi in subtilnimi liki. Sama sem namreč na odru zelo energična, rada se pojavim v vlogi velikega motivatorja. Želim, da na naših koncertih ljudje skačejo in noro uživajo. Imamo pa tudi I.C.E. v svojem repertoarju kar nekaj počasnejših skladb, vendar gre navadno za močnejše balade, v katere se mi ni težko vživeti.

Ste zaradi vloge v oddaji postali bolj prepoznavni? Vas ljudje na ulici ustavljajo in vlečejo za rokav?

Ne, ne opazim prav nobene spremembe. Morda kdaj kdo izrazi željo po fotografiranju, sicer pa niti ne. Brez blaznih turbulenc!

Dejali ste, da ste pred tem imeli tudi že službo. Nam zaupate, s čim ste se ukvarjali?

Pred tem sem delala v trgovini z zdravo prehrano kot svetovalka in urednica spletnih strani. Zelo blizu mi je delo z ljudmi, malo manj pa celodnevno delo za računalnikom, kar je sicer malce nenavadno za človeka, ki je doštudiral na fakulteti za organizacijske vede in management smer informacijski sistemi.

Kako blizu pa sta vam zdrava prehrana in tak življenjski slog?

Teoretično precej, praktično malo manj. (smeh) Sploh zdaj, v času oddaje, ko je fokus na drugih stvareh ... Redne obroke ter spanje nadomeščam z zalogami sladkorja, kar dolgoročno vsekakor ne prinaša pozitivnih rezultatov.

Med prostim časom se torej ne ukvarjate pretirano s športom?

Lahko bi rekla, da sem bolj kampanjska športnica. Sicer sta mi blizu vadba z lastno težo in ples. Ko me prime, nekaj časa pridno delam, a za tem vedno sledi obdobje 'hibernacije'. (smeh)

Priporočamo