Renata Peterka: Ne upa si povedati resnice!

Vir: Govori.se
9. 10. 2009

Bivša manekenka, danes pa žena skakalca Primoža Peterke in mati treh otrok Renata Peterka je v soboto, 3.10. dopolnila 30 let. Čestitamo!

Prvo oktobrsko soboto ste prišli do številke 30. Se je v glavi zgodila kakšna bilanca?

Ja, malo sem razmišljala za nazaj, predvsem v smislu, kaj vse se mi je že zgodilo v življenju. Zgodb je toliko, da bi lahko napisala knjigo. Bilo je vsega, od dobrega, slabega, do tega, da sva bila totalno spljuvana … Uh, koliko sem že dala skoz pri teh letih …

Omenili ste knjigo. Z namenom?

Pred kratkim mi je en kolega rekel, da že vsi pišejo knjige in kaj, če bi jo še jaz napisala. Češ, da bi bila ta o mojem življenju pa res berljiva. In sem mu rekla naj neha, da jaz niti slučajno ne bi nič pisala. Pa je vztrajal, da bi bila knjiga o mojem življenju zagotovo zelo razgibana; bilo bi veselje, žalost, jok, smeh, tragedija … Ker naju s Primožem pozna, je vedel, o čem govori. Na vse to sem mu odgovorila, da bi jo napisala, ampak samo, če bi si upala čisto vse povedati po resnici. Ampak si ne upam.

Zakaj ne?

Zato, ker so se določene najine (njune s Primožem, op.p.) osebne stvari po medijih predstavljale drugače, kot pa so bile v resnici … Včasih so bile manj hude, kot se je omenjalo, včasih pa so bile še hujše. In če bi pisala tako, kot je bilo, bi marsikoga lahko tudi prizadela, tega pa nočem.

Knjiga torej odpade. Kakšni so potemtakem vaši (drugi) bližnji načrti?

Trenutno sem še na Zavodu za zaposlovanje, brezposelna. V kratkem imam namen začeti iskati službo.

Bo to za vas prvič v življenju?

Ne. Pred Majem (prvorojenec, ki se je rodil oktobra 2001, op.p.) sem dve leti delala v trgovini z oblačili na Bledu. To je bilo v času, ko sem se istočasno ukvarjala tudi z manekenstvom.

Vas je kaj strah ponovno iti v službo?

Ja, priznam, malo me je pa res strah, ker se mi približno sanja, kako je danes v službah - vsak zase. To je čisto drugače, kot je bilo pred desetimi leti, ko je bil kolektiv ekipa.

V kateri smeri boste iskali?

Rada bi šla v trgovino z oblačili.

Slišala sem, da se spogledujete tudi z idejo, da bi se izšolali za vzgojiteljico …

Ja, vzgojiteljica bi tudi bila, ampak bomo videli.

In kaj Primož poreče na vse to?

Sprejel je mojo odločitev, da želim v službo in je vesel zame.