Renato Lužar in Tamara Korošec (Ljubezen po domače): Obiskali smo ju na kmetiji!

Renato Lužar in Tamara Korošec (Ljubezen po domače): Obiskali smo ju na kmetiji! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
6. 8. 2018

Da v ljubezni pravil ni, vemo skorajda vsi, namreč ljubezen je ali pa je ni. Še kako sveža in polna Amorjevih puščic pa je pri 25-letnem avtomehaniku iz Nove vasi Renatu Lužarju, ki je v šovu Ljubezen po domače našel svojo srčno izbranko, 26-letno Tamaro Korošec, s katero sta tako zaljubljena, da na trenutke ne vesta, kje se ju glava drži.

Ko smo ju obiskali na njunem začasnem skupnem domu, ki sta si ga delno uredila v Novi vasi, so pogledi, poljubi in objemi švigali sem in tja kot nevihtne strele. Mlada zaljubljenca sta namreč prepričana, da sta si usojena in da drug brez drugega ne moreta. Svojo svežo ljubezen sta že zapečatila z zaroko, kjer ni manjkalo presenečenj in poljubov. A preden se bo zgodil tisti usodni da, bo treba še malce počakati, saj si je – kot pravita oba – treba najprej urediti samostojni dom, ker trenutno živita pri Lužarjevih. Kje točno si ga bosta ustvarila, nam v prijetnem razgovoru še nista znala povedati, saj se še odločata tako med Novo vasjo kot med Poljčanami, od koder prihaja Tamara. Je bil pa zato Renato toliko bolj jasen, ko smo ga vprašali, ali napis v njuni sobi "Get Naked" tudi v praksi pomeni, da se mora vsak, ki vstopi v sobo, sleči? Navihani Renato je malo za šalo, malo za res odgovoril, da se je vsaka ženska, ki je prišla v sobo, morala sleči. "Česa več pa verjetno ni treba dodati," je povedal v smehu.

No, srečna zaljubljenca – škorpijon in ovnica po horoskopu – pravita, da sicer najraje spita gola, saj če ju zebe, imata tako dober razlog, da se stisneta drug k drugemu. In kako se dopolnjujeta na domačiji, ko nista v postelji? "Ponavadi Renato vstane prvi, skuha kavico, kaj prigrizneva za zajtrk, nato pa mu pomagam pri vsakdanjih opravilih, ki jih je kar nekaj. Če pa ni nič za pomagati, sem pa z njim, da mu vsaj družbo delam," nam je odgovorila Tamara. Renato pa je pripomnil, da se njegova izbranka na kmetiji odlično znajde in da ko pride iz službe, ga čaka vrsto stvari, saj je na sedem hektarjev veliki kmetiji kar veliko dela, od košnje trave do skrbi za živali – ene kobile in osmih krav, ki so bile v času našega obiska na paši. Kar se prehrane tiče, se večinoma prepustita tašči, ki menda odlično kuha, sicer pa tudi kdaj pa kdaj sama primeta za kuhalnico, sploh ko je v igri roštiljada.

Družbena omrežja polna grdih, a tudi lepih besed

Če jima je na začetku prepoznavnost prijala, je danes drugače, saj obema včasih že preseda, sploh ko se ljudje obračajo za njima ali pa ju fotografirajo od daleč. "Ob takih dogodkih ali pa v kakšni restavraciji sem res zelo nesproščena, sploh če naju opazujejo in rečejo: Glej, to sta onadva iz Ljubezni po domače. Če pride kdo do naju in se želi fotografirati, ni nobenega problema, z veseljem se slikava. Če pa se nekaj dogaja za hrbtom, tega pa res ne marava," pove Renata.

Poleg tega ju še bolj razjezijo predvsem negativni komentarji in nespodobna povabila. Obojega je na družbenih omrežjih kar nekaj, je pa tudi veliko lepih želja, doda Tamara. "Polni komentarjev so predvsem ljudje, ki naju niti ne poznajo, ne poznajo ozadja, a so vseeno zelo glasni," omeni Renato, ki skupaj s Tamaro pove, da na Facebook pride tudi – za oba – kar nekaj ženitnih ter takšnih in drugačnih, tudi primitivnih ponudb. "Sicer se je zdaj vse skupaj malce umirilo, pa vendarle se najde še kdo. No, sploh pa mi gredo na živce tipi, ki se ponujajo Renati. To me včasih res razjezi. Če bi bilo po mojem, bi bilo najbolje, da Facebooka in podobnih stvari sploh ne bi bilo," je bil jasen in glasen ljubosumni Renato, ki je še dodal, da prošnje za prijateljstvo k obema nonstop dežujejo.

Ob tem sta slišala in prebrala tudi nekaj, kot pravita, res neumnih laži – Tamara od tega, da ni vzgojena, Renato pa, da je mamin sinko. Ob takih besedah in komentarjih ter nespodobnih povabilih pa se na koncu le nasmejita. Če bi prišlo povabilo glede sodelovanja v še kakšnem šovu, pa pravita, da bi ga takoj zavrnila, saj je bilo enkrat več kot dovolj.

O Tamari niti ene slabe besede

V tem času, ko živita skupaj, sta se tudi že dodobra spoznala. Še več, Renato pravi, da o svoji izbranki nima niti ene slabe besede ter da je vesel, da sta se našla. "Tamara je res top ženska, če ne bi bila, je ne bi bilo tukaj na moji kmetiji," pove Renato, ki pravi, da je njegova izbranka prva, ki ima srečo, da je lahko z njim. Tudi Tamara je srečna in pravi, da pri Renatu ceni predvsem iskrenost. In to iskrenost so spoznali tudi Tamarini starši, saj so najprej mislili, da je njen izbranec neki težki frajer in da je poln sam sebe ter za povrh še nadut. Zdaj, ko so se vsi dobro spoznali, pa ne skrivajo navdušenja. In več kot navdušena sta tudi mlada zaljubljenca, sploh kadar imata prosti čas, ki ga uživata skupaj, daleč stran od kamer in firbčnih pogledov. In tako si želita tudi na dopustu, kamor se odpravljata čez nekaj dni. Da bosta imela na plaži res mir, sta nam zaupala le, da gresta malce bolj južno, na hrvaško obalo.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Igor Zaplatil