Rene Mlekuž za družino zbral 8.000 evrov!

Rene Mlekuž za družino zbral 8.000 evrov! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
8. 5. 2018

Letos poteka že druga sezona, odkar se je Rene priključil projektu 'Gajsiramo na Šport TV', družini podpornikov motokrosista Tima Gajserja, pred začetkom letošnjega Pokala Vitranc pa je v spomin na svojega dobrega prijatelja in kolega z belih strmin, Draga Grubelnika, s smučanjem zbiral sredstva za sedemčlansko družino v stiski iz Radelj ob Dravi.

Rene je kot organizator družino obiskal na domu in jim predal donacijo v višini 8.000 evrov. "Vesel in počaščen sem, da vsako leto z memorialom lahko pomagamo pomoči potrebnim. Zdaj, ko sem družino spoznal v živo, sem se dodatno prepričal, da gredo zbrana sredstva tudi letos v prave roke," pove Rene.

Sedemčlanska družina sicer živi v starejši nedokončani hiši, ki jo imajo v najemu, spijo pa v dveh sobah. "Velikokrat smo se srečevali s težkimi izkušnjami in včasih smo imeli občutek, da se ne bomo izkopali iz tiste situacije. A vendar smo vedno našli pot iz nje. Ja, živimo zelo skromno, a srečni smo, da smo lahko skupaj in da imava otroke, ki znajo razumeti, da jim ne zmoreva dati vsega, kar si želijo, ter znajo ceniti vsako stvar, ki jo dobijo, in si jo radi podelijo med seboj," je ob obisku povedala mama.

Besedilo: Ilona Penzeš // Fotografije: osebni arhiv, Goran Antley, Sašo Radej

Nova Story že v prodaji

Story