Roberta Roškarja lahko po novem spremljamo v televizijski oddaji Nakupuj in zmaguj. Radijski moderator je sprejel voditeljsko vlogo, saj mu delo na televiziji ni tuje. Po uspešnih prvih predvajanjih pa je Robert nove izzive proslavil tudi s prijatelji in kuharico Tinco, ki jim je pripravila neverjetno večerjo.
Prve oddaje, kjer Robert spodbuja tekmovalce med nakupovalno mrzlico, so že stekle in gledanost je odlična. Zato se je radijski voditelj, ki ga sicer lahko poslušamo na Radiu 1, odločil, da za svoje prijatelje pripravi kulinarično presenečenje.
"Ker sem dobil novo poslovno priložnost in službo na Planet TV, sem ves čas vedel, da bi rad družbo povabil na večerjo in jo pogostil s kakšnim razvajanjem. Ko pa so me s Planeta TV obvestili, da je gledanost zelo visoka in da je oddaja odlično sprejeta, ni bilo več izgovorov, da prestavljam," začne pripovedovati Robert.
"Pred kratkim sem tako povabil na obisk Tinco Vomer, kandidatko iz prve sezone oddaje Gostilna išče šefa, ki sem jo že pred leti spoznal na enem poslovnem dogodku Radia 1. In takrat sva padla v debato o hrani, in ker Tinca o pripravi hrane govori s takim navdušenjem in ker zna opisati meso v skorjici tako, da imam polna usta sline, sem se odločil, da jo povabim na obisk kot zasebno kuharico, ki bo pri nas doma razvajala goste." Seveda to ni bil izgovor, da bi se Robert izognil dela v kuhinji. Odkar živi sam, se je naučil izvrstno kuhati.
"Kuhati znam tudi sam, ampak sem želel na večerji dejansko biti prisoten, ne pa da bi ves čas preživel v kuhinji. In Tinca se je odzvala povabilu ter pripravila pethodni meni, ki sva ga ustvarila skupaj. Po vsej sili sem želel jesti njeno nagrajeno jed čemaževi vlivanci v omaki iz rdeče pese, ki niso kar tako naključno nagrajeni. To je res jed, ki nahrani oči zaradi barvite rdeče-zelene kombinacije, zaradi nenavadne kombinacije okusov pa tudi želodčke in brbončice. Moja želja je bila tudi, da je zraven juha, ker sem z juhami obseden, ter da je sladica obvezno povezana s čokolado. Nazadnje sva se dogovorila za predjed z domačimi dobrotami iz Tinčinega domačega kraja Janževski Vrh, špinačno juho s česnovo peno in hrustljavimi kruhki, že omenjene vlivance, piščanca, ovitega v vinske slive in slanino, ter čokoladni 'orgazem'. Tina je bila prava faca in je s svojo iskrivo energijo navdušila vse goste, predvsem so bile nazorne in slikovite njene predstavitve posameznih jedi in ozadje, zakaj in kako so sploh nastale," še doda Robert.
Zmerno, a vseeno z veseljem
Čeprav je velik gurman in strasten jedec, pa Robert že nekaj časa pazi tudi na prehrano.
"Prehranjujem se v skladu z jedilnikom svojega trenerja Gašperja Simčiča, ampak se lahko po dogovoru z njim vsake toliko malo pregrešim, torej imam dan za kršenje pravil, in naša večerja je bila tak dan. (smeh) Naslednji dan pa me je seveda takoj čakal intervalni kardiotrening." Pred kratkim je Robert svoje življenje postavil popolnoma na glavo. Odločil se je za nov življenjski slog, v katerega je vključil tudi aktivno vadbo.
"Težko je reči, kdaj je bil tisti prelomni trenutek. Ko se nenadoma odločiš, da boš pa res življenje obrnil na glavo. Razmišljam, ali me je k temu napeljal kakšen poseben razlog ali kombinacija več različnih. Po mojem je bolj verjetno, da se je zgodilo to zadnje. Gotovo je bil eden od razlogov, da sem prišel julija z dopusta in imel prvič v življenju na tehtnici trimestno številko. 101,2. Sicer glede na mojo višino (190 cm) taka teža niti tako zelo problematična, kot bi bila pri recimo pri nekom s 170 cm, a meni se je to zdela katastrofa. Saj vem, da na dopustu pač ljudje radi jemo, si radi privoščimo, ampak vseeno so šle stvari predaleč. Mogoče se je meni še posebej tako zdelo, ker sem vedel, da je nepošteno do mojega trenerja fitnesa Gašperja Simčiča. Trenirala sva že 10 mesecev in popolnoma brez rezultatov. Trikrat na teden skorajda redno, a se ni zgodilo nič. A veste, ko športni strokovnjaki pravijo, da je prehrana 80 odstotkov, trening pa 20? Nekateri pravijo celo 90/10? No, jaz sem krasen šolski primer, da to neverjetno drži. Da ti redni treningi 'en klinc' pomagajo, če ješ nepravilno, nezdravo, preveč sladkarij (sem bivši čokoholik) in če imaš največji apetit zvečer ob 23. uri. Če zraven piješ še alkohol, pa je seveda še desetkrat huje. Gašper je vedel, da ne jem pravilno, in bi lahko že zdavnaj obupal nad mano, ker sva res oba zapravljala čas in denar in energijo, saj sem na treningu trpel in prihajal domov utrujen, potem sem pa ves trud v trenutku pokvaril s kakšnim finim burgerjem ali čokolado zvečer pred televizijo. A ni obupal. Mogoče je mislil, da me bo nekega dne srečala pamet. In letos julija me je. Po dopustu sem rekel, tako, zdaj pa je tega dovolj. Najprej se moram znebiti te zoprne navade, da moram kar naprej grizljati nekaj sladkega, da mi to daje energijo (ki je itak kratkotrajna, ko popusti, pa je še slabše). Začel sem jesti zdrave zajtrke, večkrat na dan in postopoma minimaliziral večerne eskapade proti hladilniku. Pomembno je, da res večkrat ješ, kar pa je sploh v medijskem poslu pogosto nemogoče, ker delaš ves dan in nimaš možnosti, da bi si hrano pripravil doma. Torej se je treba organizirati in si jo pripraviti vnaprej. Če tega ne naredim, sem v službi seveda živalsko lačen in potem mi ne preostane drugega, kot da napadem avtomat s sendviči in požrem tiste obupne sendviče z ogromno kruha in eno skromno siromašno simbolično rezino salame."
S pomočjo osebnega trenerja in veliko volje je Robertu že uspelo, da se je kazalec na tehnici premaknil za deset kilogramov navzdol.
"Gašper ni obupal nad mano in imel je prav. Zdaj se že ukvarjava z močjo, ker se po izgubljenih 10 kilogramih posvečava preoblikovanju telesa. Še vedno imam malo trebuščka, ki sem ga lepo nabiral in hranil in pital vsa leta mojega življenja in seveda ta trebušček ne bo kar tako šel stran. Maščobe tam so zelo trmaste in se me čvrsto držijo. A mene ekstremno vznemirja ideja, da mi naslednje poletje na plaži prvič ne bo treba trebuha vleči noter. Sploh ne poznam tega občutka in bi zelo rad vedel, kako to sploh je. Komaj čakam!"