Rok Cvetkov, kaskader: Na nevarne prizore se je vedno profesionalno pripravil

Rok Cvetkov, kaskader: Na nevarne prizore se je vedno profesionalno pripravil (foto: Alpe) Alpe
Vir: Lady
28. 2. 2018

Svetovno priznani slovenski kaskader Rok Cvetkov, ki s svojo družino živi v Pradah pri Kopru le korak od mestnega jedra Kopra, v delu industrijske cone s svetlobno hitrostjo gradi filmski studio.

Studio nastaja v nekdanjem delu koprske tovarne Inde, kamor naj bi Cvetkov po prenovi prinesel štiri desetletja vrhunskih filmskih izkušenj. Cvetkov ne skriva želje, da bi rad v Kopru v novem filmskem studiu s svojo odlično ekipo združil brezmejni in nadvse adrenalinski svet kaskaderstva, režije in montaže.

Cvetkov je poznan v mednarodnih vodah, saj je sodeloval pri snemanju številnih filmskih uspešnic, med katerimi so tudi z oskarji nagrajeni Nikogaršnja zemlja, Schindlerjev seznam in Patriot, kontroverzna biografska drama Diana ter akcijska klasika Plačanci.

V svoji bogati 40-letni kaskaderski karieri se je Rok, kot nam je razkril, nekajkrat tudi poškodoval, a na srečo nikoli ni šlo za resne poškodbe, saj kot nam je sam zaupal, se je za snemanje določenih kadrov pri filmih, kjer je v prvem planu kaskaderstvo, vedno profesionalno pripravil. Kot zanimivost dodajmo, da bosta v novem snemalnem studiu Roku pomagala tudi hčerka Tjaša Perko in sin Alex.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Alpe, osebni arhiv

Priporočamo