Rok Ferengja gradi hotel na Madagaskarju!

Rok Ferengja gradi hotel na Madagaskarju! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
27. 5. 2019

Rok Ferengja nima le nežne romantične plati, s katero začara svoje poslušalce, in energije, zaradi katere množice že leta uživajo na njegovih koncertih, priljubljeni slovenski glasbenik ima tudi poslovno plat. 

Lani v jeseni je namreč skupaj z bratom začel graditi hotel na Madagaskarju, ki se bo ponašal tudi z odlično restavracijo. Pevec skupine Rok’n’band, eden redkih slovenskih glasbenikov, ki se lahko pohvalijo z desetletja trajajočo glasbeno kariero na slovenskih tleh, ima tudi odlično poslovno žilico. Z bratom, ki že več kot 25 let prebiva na Madagaskarju, sta namreč prepoznala odlično priložnost in se odločila za gradnjo hotela v bližini letališča v Antananarivu.

“To je odlična poslovna priložnost, ki jo zgrabiš ali pustiš. Kljub temu glasba ostaja prioriteta,” pojasnjuje Rok, ki je v zadnjih dobrih dveh desetletjih že velikokrat obiskal ta afriški otok. Hotel stoji poleg prenovljenega letališča, lučaj stran od glavnega mesta. Gre predvsem za prehodni hotel, v katerem bodo prebivali tisti, ki bodo čakali na polet, pa tudi osebje letalskih družb. Hotelska ponudba bo močno podprta tudi z gostinsko, v sklopu hotela bo namreč tudi restavracija, ki bo zadovoljila najbolj zahtevne menedžerje. Za goste bo jedi ustvarjal kuhar iz tujine, prav tako bo Rok vodenje hotela zaupal nekomu izmed tujcev.

Sam bo tako z bratom ostal le lastnik. Madagaskar iz leta v leto privablja vse več turistov, prav tako se povečuje tudi kupna moč prebivalstva. Tujcev je na otoku čedalje več, prav tako so sosednji otoki postali priljubljena turistična točka petičnežev. Hotel se bo najverjetneje ponašal z petimi ali štirimi zvezdicami. Glede na to, da bo poslovno povezan z Madagaskarjem, nas je zanimalo tudi, ali je na obzorju morda selitev na daljni jug. “Nikoli ne veš, morda pa nekoč. Trenutno zagotovo ne,” pojasni glasbenik.

Brez zapletov v Afriki ne gre

Kljub velikopoteznim načrtom in dobri organizaciji pa brez zapletov ne gre. “To je Afrika! Ne teče vse povsem gladko, vendar pa so zapleti tam drugačne narave kot tu pri nas. Takih v Evropi niti ne poznamo. Recimo dobava ustrezne električne moči,” nam je zaupal Rok.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Primož Predalič, osebni arhiv

Priporočamo