Rok Ferengja: Nikoli ne bom pozabil, kako me je oče pretepal

Rok Ferengja (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
27. 1. 2012

Vodja skupine Rok’n’Band, ki bo 25. januarja s koncertom v Unionski dvorani praznovala 15-letnico, Rok Ferengja, je vsa leta z mediji delil samo podatke o glasbenem ustvarjanju, osebne stvari pa mu je uspelo skriti pred očmi javnosti.

“Oče mi je enkrat razbil glavo, tako da je brazgotina vidna še danes ... Na telo­vadbi sem raje telovadil v žabah, da se niso videli kolobarji, ki sem jih imel zaradi pretepanja s pasom ...” se nasilja, ki ga je bil deležen doma, spominja Rok.

“To se je dogajalo do konca osnovne šole. Šele pozneje sem dojel, da to ni bilo prav. Čeprav sem želel vse podzavestno potlačiti, se pozneje spomniš vsega,” pravi Rok, ki še danes z nelagodjem govori o teh groznih spominih, in priznava, da mu je glasba rešila življenje ...

“Ne spomnim se, kako so mi oskrbeli poškodbo na glavi, dobro pa se spomnim, kako sem naokrog hodil v žabah, da se niso videle modrice in so me zato zafrkavali. Ni bilo treba, da smo naredili kaj hudo narobe, saj smo bili tepeni že zaradi manjših napak,” se spominja Rok, ki je s starejšim bratom in sestro dan za dnem trepetal, da ne bo oče spet nasilen. Razburil se je namreč zaradi najmanjših stvari. Zanimivo je, da ni bil alkoholik - nasilen je bil torej povsem trezen.

Več v reviji Story.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story