Rok in Anej Piletič: Povezana že od malega

Rok in Anej Piletič: Povezana že od malega (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
6. 10. 2016

Danes bi verjetno težko našli dekle, ki še ni slišalo za Roka in Aneja Piletiča. Gre za koroška brata, ki sta pred kratkim svojo pot začela pogumno pisati na papirju slovenske glasbene scene, a v kratkem času osvojila srca številnih oboževalcev in oboževalk, saj sta s svojo skladbo Muza že pristala na vrhu lestvice najbolj predvajanih radijskih skladb.

A glasbeni uspeh je le 'eden od tistih'. Na prvem mestu je bratska ljubezen, ki je, kot pravi Rok, pomembno vplivala na ustvarjanje njune glasbe.

"V resnici naju je glasbeno ustvarjanje še bolj povezalo, kar je konec koncev bilo pričakovano, saj sva zdaj skupaj najmanj 12 ur na dan," nam je namreč pojasnil Rok in dodal, da je bila skupna karierna pot na začetku pravo presenečenje.

"Ko sem izvedel, da Anej zelo lepo poje, sem bil zelo presenečen. Prej sem bil bolj zadržan, kar se tega tiče. Takrat se je rodila želja, da bi skupaj kaj ustvarila. Na začetku smo si sicer želeli, da bi bil v ta projekt vključen starejši brat, ampak je sam ubral drugo pot v Ljubljani," nam je povedal Rok in dodal, da se je vse skupaj začelo z njunim preigravanjem tujih skladb, ki sta jih posnela in objavila na spletu.

"Odziv ljudi je bil dober in mislim, da sva takrat dobila pravo potrditev za to, da je najina odločitev o skupni glasbeni poti prava," še pojasnjuje.

Sicer pa sta Anej in Rok brata, ki bi si ju želela vsaka mama.

"Med nama je sedem let razlike in morda ravno zaradi tega nisva imela obdobja tipičnega bratskega rivalstva. Sva izredno povezana in nikoli se ne bi mogla skregati. V preteklosti sva bila zaradi starostne razlike na mentalno različnih ravneh, nama pa je uspelo sprejeti drug drugega in si svetovati. Čeprav je Anej toliko mlajši od mene, mi je velikokrat svetoval. Torej, povezana sva že vse od malih nog," pojasnjuje Rok in dodaja, da se zdaj, prav zaradi glasbe, večkrat družita tudi v kakšnem nakupovalnem centru.

"Vse pogosteje se dogaja, da greva skupaj v trgovino in si kaj kupiva, saj ne želiva na odru delovati preveč različno. Čeprav sva si karakterno kar precej. Začela sva gledati na to, da se najina sloga ujemata. Vse pogosteje pa se skupaj druživa tudi s prijatelji," nam je povedal starejši brat in dodal, da sta z glasbenim ustvarjanjem dobila še enega dobrega prijatelja, Raaya.

"Sprva smo si sodelovanje predstavljali zelo poslovno. Potem ko sva z Anejem spoznala, kdo je tudi osebno, pa so naša druženja veliko več kot le poslovna. Vsakič, ko prideva k njemu, se najprej usedemo, spijemo kavico, se kaj pogovorimo, nasmejimo ... Mislim, da je v prvi fazi pomembno to, da smo postali kolegi. Da se tudi v prostem času slišimo, da si povemo, kdo kaj dela ... da to ni samo poslovni vidik, ampak da gradimo tudi prijateljstvo. In mislim, da je prav to pomembno pri tem, da se delajo in ustvarjajo dobre stvari," nam je razkril in dodal, da sta jima z Anejem ob strani vedno stala starša.

"Podpirala sta naju ne samo z besedami, ampak tudi finančno. Sama še nisva zaposlena in vožnje v Ljubljano in nazaj sta vedno podpirala starša. Upam, da bo kmalu prišel čas, ko to ne bo več potrebno. V resnici sta onadva najbolj zaslužna za to, da sva prišla do tu, kjer sva. Sama ne bi mogla tega doseči in sva zelo vesela, da naju starša tako podpirata," še pojasnjuje.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story40/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 40/2016

Story 40/2016, od 29. 09. 2016