Rok Marguč: Vtisi po poroki

Rok Marguč: Vtisi po poroki (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
1. 11. 2016

Številni pravijo, da se življenje po poroki obrne na glavo, vendar pa se slovenski deskar na snegu Rok Marguč s tem ne strinja. Za njim je leto velikih prelomnic, poleg aprilske poroke je letos dopolnil tudi 30 let, od septembra naprej pa se lahko pohvali tudi z diplomo.

Spomladi o veselem dnevu, ko je dahnil usodni da, ni bilo veliko napisanega, saj tako Rok kot tudi njegova Tina o tem nista veliko govorila, poleg tega pa sta kmalu po poroki odpotovala na Havaje, kjer sta izkusila vse sladkosti medenih tednov. In zakaj sta se na začetku sploh odločila za ta korak?

"Letos sem vstopil v tretje desetletje in nisem več tako mlad. Fino je, da svojo partnerico pri teh letih lahko imenujem žena, ne pa punca," nam je zaupal zgovorni deskar, ki se je poročil kar dvakrat. Najprej civilno, potem pa še cerkveno v ljubki cerkvici na Rogli, ki spada med zelo priljubljene točke za poročne obrede.

"Adrenalin na startu se ne more primerjati s tistim pred oltarjem. Je povsem drugače. Midva sva se najprej poročila pri matičarju, zato sem bil pred oltarjem povsem sproščen," v smehu pripoveduje Rok, ki verjame, da so tudi olimpijske igre dokaj bolj stresne kot pa sama poroka. S športne strani je tako že navajen celotnega stresa, medtem ko so bile priprave za njegovo drago precej bolj naporne.

"Organizatorka mi je dejala, da želi biti moški v naslednjem življenju. Jaz sem namreč mirno pričakoval poroko, medtem ko je moja draga bila povsem živčna. Njena priča me je dan pred poroko potolažila: Ne skrbi, jutri pride žena nazaj. In hvala bogu je bilo res tako," z nasmehom na obrazu pove zimski junak, ki pa vseeno meni, da je poroka precej stresen dogodek, zato se poročil prav zagotovo ne bo več. 

Tekst: Nika Arsovski

Priporočamo