Rok Švab (Modrijani) in Petra Mesarič: Punčka bo, ime je izbral Rok!

Rok Švab (Modrijani) in Petra Mesarič: Punčka bo, ime je izbral Rok! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
6. 6. 2018

Lanski 4. april je bil za člana skupine Modrijani Roka Švaba in njegovo srčno izbrano Petro Mesarič prav poseben dan, saj je v porodnišnici v Celju na svet prijokal njun sinček Staš. Novopečena starša sta bila ob rojstvu še posebej navdušena nad osebjem v porodnišnici, ki je poskrbelo, da je vse skupaj potekalo brez zapletov, ganjen pa je bil še en Modrijan! Pred 34 leti je 'babica' Gelca na svet pomagala tudi Staševemu stricu Blažu Švabu, kar je vse skupaj še bolj povezalo.

Ob rojstvu sinčka nam je Petra pred dobrim letom zaupala, da je porod potekal zelo hitro ter da je proti koncu nosečnosti obiskovala še akupunkturo, kar priporoča vsaki ženski, sploh zato, ker so bolečine manjše, porod pa je lažji in hitrejši.

"Tudi tokrat bom obiskovala akupunkture za porod in vse, kar spada zraven. Prvi porod je bil res lahkoten, saj nisem bila nič šivana, že naslednji dan pa sem bila povsem fit. Kako bo drugič, me vprašajte po drugi porodni izkušnji," nam je zaupala Petra, ki je vesela, da jo tudi na zavarovalnici Vzajemna, kjer je zaposlena za nedoločen čas, podpirajo in so bili novice o njeni drugi nosečnosti veseli, čeprav je šla iz porodniške v porodniško. In kakšna je druga nosečnost? "Nič kaj drugačna od prve, le da sem se dvakrat manj zredila kot prvič. (smeh) Priznam, da gledam, kaj in koliko pojem, česar prvič nisem delala, oziroma sem se začela predvsem bolj zdravo prehranjevati, čeprav me Rok razvaja s specialitetami in kuhanjem," prijazno odgovarja Petra, ki se ob tem počuti izredno dobro, le prva dva meseca je imela nekaj manjših težav z jutranjo slabostjo, a je vse skupaj hitro minilo, o utrujenosti pa ne duha ne sluha.

"Vsi, ki me poznajo, se čudijo, od kod mi toliko energije ob Stašu, ki je velik veseljak, smeško in zelo živahen otrok, saj sva izredno veliko v naravi, poleg tega sem nenehno aktivna. Seveda pride kakšen dan, ko sem utrujena. Takrat si brez slabe vesti popoldne zraven Staša privoščim spanec tudi po tri do štiri ure na dan. Rok je namreč vsak dan dopoldne doma, skupaj smo do kosila, ki ga velikokrat skuha on, saj zelo rad kuha. Ko Rok dela od doma, sem v kuhinji jaz. Nato odide delat ali pa ima svoje obveznosti, midva s Stašem pa po svoje, tako da smo ob večerih znova vsi trije skupaj," pripoveduje Petra, ki nam je še zaupala, da je zelo ponosna na svojega partnerja: "Rok je zlat partner in ati! Med moškimi ne poznam taksnega, ki bi tako rad bil vsako minuto ob svojih najbližjih. Ničesar mu ni problem in je izredno pozoren, odgovoren in zelo zelo rad doma. Rok je partner in ati v pravem pomenu in se zaveda obeh vlog. Zgled je lahko marsikateremu moškemu v današnjem času!"

Rok Švab in Petra Mesarič: Punčka bo, ime je izbral Rok

Trio bo postal kvartet

V poletnih mesecih se bo družina priljubljenega in zelo ustvarjalnega glasbenika Roka Švaba povečala še za enega člana. "Pred dnevi smo pihali prvo svečko. In najlepše je, ko se sreča množi! Zato z veseljem delimo z vami, da bomo v poletnih mesecih iz tria postali kvartet," je na družbenem omrežju ob prvem rojstnem dnevu Staša zapisal Rok Švab, ki se je ob sinku začel zavedati, kaj pomenita družina in čas, preživet z njo.

"Žal prej nikoli tega nisem poznal in Staš ter Petra sta tista, ki sta me v tem smislu vsekakor spremenila. Vsako prosto minuto izkoristim, da smo lahko kot družina skupaj, in to mi je največ vredno. Ni lepšega, ko smo skupaj in se crkljamo, preživljamo čas tako ali drugače skupaj," pripoveduje Modrijan Rok, ki je s Petro in ob Stašu spoznal, kaj sta smisel in vrednota družine. Ravno zaradi tega sta si želela družino povečati – že zato, ker je bila želja obojestranska.

"V majhni starostni razliki otrok sva videla oba le prednosti, zato sva se odločila, da greva v akcijo (smeh) in načrtovanje povečanja družine, kot sva načrtovala tudi prvič. Petra bo znova rodila v Celju, kjer je osebje vredno pohval, in že smo dogovorjeni z babico Gelco in predstojnikom, gospodom Korenom. Oba jima maksimalno zaupava. Seveda si želim pri porodu biti znova zraven, saj je to neprecenljiv občutek sreče. Če nas bo porod presenetil v času, ko bom na odru, pa tudi Petra to razume in se s tem ne obremenjujeva," nam je zaupal Rok, ki je s srčno izbranko že v pripravah novega rojstva. Petra tokrat pripravlja oblekice in sobico za novorojenko, Rok pa poleg Modrijanov vodi še podjetje Založba in harmonika Vox, v svojem novem salonu v Novi Cerkvi, kjer poučuje še harmoniko, pa z veseljem razkaže svoje harmonike Vox.

Rok Švab in Petra Mesarič: Punčka bo, ime je izbral Rok

Poletje na odrih in na morju

Glede na to, da se bliža čas dopustov, nas je zanimalo, kako bo s poučevan­jem harmonike poleti? "Poleti med tednom moja glasbena šola ne bo obratovala, tako bomo z družino lahko veliko skupaj. Za vikende, ko Modrijani igramo, pa tudi Petre ne skrbi, saj je izredno zrela glede teh stvari. Je zlata, zanesljiva in ljubeča partnerica in mamica, brez nje tudi sam ne bi bil zadovoljen in umirjen! Poleg tega pa sva vseskozi zelo organizirana – to je najina lastnost, ki jo imava, odkar se poznava. Tako je Petra srečna, neobremenjena, prav tako jaz, ko sem na odru, se lahko zanesem nanjo, da doma vse štima. Seveda pa imamo še babice, tete, strice, ki zelo radi popazijo na Staša – tudi takrat, ko se le da in midva najdeva skupen čas samo zase," odgovarja Rok, ki se bližajočega poletja zelo veseli, sploh ker bodo takrat že štirje in bodo morda za nekaj dni pobegnili še na morje. Kaj pa nastopi z Modrijani? "Modrijani smo čez poletje polno zasedeni med vikendi, poletni koncerti in veselice tečejo po načrtu, hkrati pa smo že začeli in kombiniramo vaje za Noč Modrijanov 2018, ki bo 25. in 26. oktobra v Celju. Koncert bo izredno lep in znova nekaj posebnega, česar se izredno veselimo in komaj čakamo," je zaključil Rok Švab.

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: osebni arhiv