Rok Trkaj: Popotovanje od Ljubljane do Sarajeva

Vir: Story
5. 4. 2009

Raper Trkaj se je tik pred koncem leta odločil za precej nenavaden podvig. Krenil je na popotovanje od Ljubljane do Sarajeva, da je bila pot še bolj izvirna in ‘odštekana’, pa je prve jutranje kilometre premagoval z lastnimi nogami. Peš!

Rok je znan kot velik ljubitelj hoje. Samo spomnimo se njegove ‘peš poti’ od Maribora do Ljubljane, od Ljubljane do Kranjske Gore, pa romanja po okoli 800 kilometrov dolgi poti Camino de Santiago v Španiji ...

Za novo pohodno avanturo si je izbral razdaljo med Ljubljano in Sarajevom, na poti, ki je trajala od četrtka, 11. decembra, do sobote, 20. decembra, pa si je ogledal številne kulturne znamenitosti in se srečal s kar nekaj zanimivimi obrazi.

Ker bi se potovanje, če bi samo hodil, preveč zavleklo, Trkaj celotne ture seveda ni prepešačil. Za hojo si je izbral termin med šesto in deseto uro zjutraj, v katerem je vsak dan ‘odkljukal’ od 15 do 25 kilometrov, preostali del poti pa je premagoval v avtomobilu spremljevalne ekipe.

Nevsakdanjo izkušnjo je študent teološke fakultete končal v prestolnici Bosne in Hercegovine, prav tam pa zato, da si je na znameniti Bjelašnici ogledal tekmo smučarskih legend, ki jo je v čast 25. obletnici zimskih olimpijskih iger v Sarajevu organiziral Jure Košir. Ta je bil v nasprotju s Trkajem, ki se takrat, ko je zaslovela maskota Vučko, sploh še ni rodil, star mlečnih 12 let.Napisala Maja Susman
Fotografije osebni arhiv

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story