Roman Končar bo svoj veliki jubilej praznoval prešerno

Roman Končar bo 26. decembra 2019 dočakal natanko 60 let življenja na planetu Zemlja. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
31. 5. 2019

Vsestransko nadarjeni igralec Roman Končar bo letos tik pred koncem leta obrnil nov list v življenju.

Na ta dogodek, ki bo združil prijetno s koristnim, pa se pripravlja že danes. “Vem in se zavedam: ni ne vem koliko, a človeka pa vendarle nekako veseli, da je doživel vse, kar je doživel, pa tudi to, da mu je uspelo vse doživljeno – preživeti! Nikakršnih mega fešt ne bom prirejal, bolj delavno bom poskušal vse skupaj zaznamovati, morebiti tudi bolj trajno,” je na kratko strnil Končar, ki je ob tem dodal, da vseeno snuje prav posebno gledališko komedijo avtorja Fadila Hadžića, Dve na enega.

“Gre za projekt, s katerim želim obeležiti tri, vsaj zame kar zanimive in morebiti tudi pomembne jubileje, in sicer 55. obletnico ustanovitve satiričnega gledališča Jazavac (leta 1965), prvega tovrstnega profesionalnega gledališča v tem koncu Evrope, katerega 'oče' in dolgoletni direktor je bil prav Fadil Hadžić, nadalje 60-letnico prve pomembnejše filmske vloge velikana slovenskega gledališča in komedijantstva, Arnolda Tovornika, in že omenjeno, svojo 60-letnico življenja na planetu Zemlja,” nam je zaupal Roman Končar, ki tako zaokrožuje presek nekega jubilejnega trenutka kot poklon vsem navedenim jubilejem.

Besedilo: A. M. // Fotografiji: Primož Predalič