Ronald Braus: 'Nategnili' sta ga študentki!

Vir: Lea
4. 1. 2012

Da si Slovenci za potegavščine radi privoščimo tudi estradnike, še raje tuje, je te dni nič hudega sluteč na svoji koži doživel tudi najslavnejši hrvaški baritonist Ronald Braus.

Na ljubljanskem Prešernovem trgu sta si ga dobrodušno privoščili študentki, ki sta ga zaradi prijaznosti in mičnosti mimogrede ujeli na limanice.

Dekletoma ga je namreč po nekaj truda uspelo pregovoriti, da se pridruži podpisnikom peticije za prestavitev Prešernovega kipa k Pivovarni Union. Čeprav se je Ronaldu stvar sicer zdela malce nenavadna, saj sta dekleti za razlog navedli, da je bil Prešeren ljubitelj žlahtne kapljice, je zaradi vztrajnega in prepričljivega pregovarjanja popustil in podpisal. Sploh ker je videl, da je pred njim že kar dolg seznam drugih podpisnikov.

Na koncu sta ga zbirateljici podpisov vprašali, od kod prihaja, in je odvrnil, da iz Zagreba. “Lepo,” sta odgovorili in dodali, da je v ljubljanski skriti kameri.

Ronald, ki zna sprejeti šalo tudi na svoj račun, se ni razjezil, ampak se je od srca nasmejal in dekletoma čestital za spretnost.