Ronald Braus: Poslovenil se bo!

Vir: Govori.se
19. 6. 2011

Najslavnejšemu hrvaškemu opernemu pevcu Ronaldu Brausu, ki je že nekaj let po mnenju glasovalk v različnih anketah tudi med najbolj zaželenimi hrvaškimi ženini, gre očitno dobro od rok vse, česar se loti. Nova operna predstava je namreč hit.

Donizettijeva opera Il campanello je pred kratkim imela premiero, zdaj pa jo že uspešno uprizarjajo tudi drugod. Ronald si tako več kot uspeha pri publiki in odličnih kritik že ne more želeti. Kot navajajo hrvaški mediji, je za premiero in dosedanje predstave celo zmanjkalo vstopnic!

Ker je Ronald Braus tudi v slovenskih opernih vrstah in med opernimi ljubitelji cenjeno ime, načrtuje gostovanja v Sloveniji. Sicer pa se bo Ronald v kratkem v Sloveniji predstavil še v drugačni pevski vlogi. Kot pravi, ga zanima slovenska zabavna glasbena scena, saj na Hrvaškem uspešno deluje že več let.

Čeprav je v ospredju opera, se redno pojavlja tudi na festivalih. Že nekaj časa se o skupnih načrtih in nastopih pogovarjajo z Eldo Viler in Ano Dežman in kaže, da se zdaj stvari začenjajo. Med drugim je v nastajanju njegov duet z Eldo in za začetek pripravljata skladbo o dobrih starih časih, za katero je na Ronaldovo željo in po njegovem mnenju čudovito besedilo napisal njun skupni prijatelj.

Ronald bo ob največji slovenski pevki vseh časov pel seveda v slovenščini, česar se že nadvse veseli. Še posebej, ker je to šele začetek in ker nadvse spoštuje obe Vilerjevi dekleti ter slovensko občinstvo. Jezik razume, se pa kljub obilici drugih obveznosti prav te dni pridno uči pravilne izgovorjave.