Rosvita Pesek je svojemu vnuku namenila posebno darilo, dala mu je nekaj, kar ji veliko pomeni

21. 4. 2022
Deli
Novinarka in voditeljica Odmevov Rosvita Pesek (foto: mediaspeed.net)
mediaspeed.net

Gre za nekaj, kar je hranila dooolgih 27 let!

Novinarka in voditeljica Rosvita Pesek zdaj nadvse uživa v vlogi babice. Njen sin Filip in soproga Nastja imata sinčka Matea, ki razveseljuje celo družino in pridno raste. Že ko se je rodil, je Rosvita napovedala, da bo vnučka zasula z ljubeznijo in pozornostjo - svoje besede pa tudi udejanja.

Pred kratkim je pokazala, kakšno darilo je namenila Mateu, gre za resnično nekaj posebnega.

"Bilo je pred 27 leti. Oče Franc Pesek in njegova žena Ida sta prišla iz Nemčije. Obdarovali smo se, kot je pač običaj za praznike in tudi sicer ob bolj redkih snidenjih. In Filip Pesek je dobil darilo, ki se mi je zdelo božansko. Svetel, skoraj bel kompletek, povsem v stilu barv in vzorca velikonočnih praznikov. Bil je dobre volje, ob tovrstnih dogodkih se itak vse vrti okoli najmlajšega potomca, celodnevno druženje je bilo nadvse prijetno," je zapisala Rosvita.

Dodala je, da so bila zanjo taka darila nekaj posebnega. Ko je njen sin kompletek prerasel, ga je shranila. "Preživel je vse naše selitve, pred dnevi sem ga osvežila, odišavila in jutri bo šel z mano. Na obisk k mladi družinici in zdi se mi, da je Mateo že zdaj tako velik, da mu bo prav. Saj, saj... Se po običaju nese potica, pa šunka, hren, domači kruh in pirhi, ampak družine drži skupaj še vse kaj drugega," poudarja Rosvita.