Rosvita Pesek razkrila nekaj, kar je za številne prava uganka, sama to naredi takole ...

26. 7. 2024
Deli

Na to svojo veščino je res lahko zelo ponosna, saj vse skupaj res ni mačji kašelj.

Znana novinarka in voditeljica Odmevov na TV Slovenija, Rosvita Pesek, ima zavidanja vredno kariero. Že vrsto let dela v novinarskih vodah in dosegla je res veliko. Številni gledalci jo zelo spoštujejo, zato ne čudi dejstvo, da jih zanima tudi njeno zasebno življenje.

Glede tega ni tako zelo gostobesedna, a tu pa tam le odstrne tančico in pokaže, kako se ji godi doma. Že leta je srečna s svojim izbrancem, zgodovinarjem Mitjo Ferencem, s katerim si občasno privoščita mala razvajanja - pač takrat, ko jima to dopušča čas. Pred časom je pokazala, kaj je pripravila doma in številnim so se takoj začele cediti sline - gre za odlično poletno poslastico!

Na svojem Facebook profilu je namreč objavila fotografijo jedi, ki jo je ustvarila sama, kot je še dopisala. Gre za hobotnico v solati, in to je res zelo okusno in lahko kosilo. "(Zgolj) po dobrem kosilu se dan ne pozna, pripomore pa," je bila iskrena Rosvita, njeni sledilci pa so temu samo še pritrdili. To je jed, ki bi se je rad marsikdo lotil, a zahteva nekaj znanja in veščin, sicer je lahko meso hobotnice na koncu nekoliko trdo.

Ni zapisala, po kakšnem receptu je pripravila hobotnico, a jasno je, da ima dobro oko za podrobnosti - tudi pri okusih. Malce smo pobrskali po spletu in našli recept, s pomočjo katerega lahko podobno jed ustvarite tudi sami. V teh poletnih dneh bo vam zagotovo še kako prišel prav.

Za štiri osebe boste potrebovali:

  • eno hobotnico
  • 2 manjši ali eno večjo čebulo
  • nekaj strokov česna (po okusu)
  • sok ene limone
  • olivno olje
  • malce vina, sol in poper (v zrnu in mlet), lovorjev list
  • jušna zelenjava
  • šopek peteršilja
  • črne olive

Čebulo in česen olupimo, hobotnico damo v velik lonec in zalijemo z vodo. Dodamo eno čebulo, ki smo jo razpolovili, dva stroka česna, malce jušne zelenjave, nekaj zrn popra in lovorov list. Zavremo in kuhamo kakšno uro, dokler se hobotnica ne zmehča. Kuhana je, ko v njo zlahka zapičimo vilice.

Ohladimo jo in narežemo na koščke. Nato pripravimo polivko iz oljčnega olja, limonovega soka, sesekljanega česna, mletega popra in soli. Prelijemo hobotnico, premešamo in za kakšno uro postavimo v hladilnik, da se okusi prepojijo. Potem pred serviranjem na krožnike damo malce zelene solate, nanjo naložimo hobotnico, okrasimo s koščkom limone, kakšno črno olivo ... Dober tek!

Preberite še: