Rosvita Pesek odkrito o zdravstvenih težavah, ki so prišle hitro in nenadno

Rosvita Pesek odkrito o zdravstvenih težavah, ki so prišle hitro in nenadno (foto: Adrijan Pregelj) Adrijan Pregelj
2. 11. 2020

Voditeljica Rosvita Pesek je v intervjuju iskreno priznala, da si ni predstavljala, da jo bo telo tako hitro opozorilo, da ga ne sme več zanemarjati.

Ko ste pred tremi leti srečali abrahama, ste odkrito povedali, da je prišel čas za ovrednotenje življenja. Kako trenutno dojemate in nosite svoja leta, že čutite kdaj starost ali se vam zdi, da ste šele zdaj po vsem pridobljenem znanju in izkušnjah na vrhuncu? 
Zame je bil abraham poštena prelomnica, pa ne zaradi let, ampak zaradi omejitev, ki mi jih je začelo postavljati moje lastno telo. Nisem si mislila, da bodo udarile s tolikšno silovitostjo. Spremembe prioritet so bile nujne. Treba je bilo izstopiti iz lika Slovencem tako na kožo pisane »ženske po Cankarju«, ki se razdaja navzven, katere glavna skrb je, da se bodo tisti, ki so z njo, lahko vedno počutili dobro. Pri taki podobi obilnega življenja za druge seveda zmanjkuje časa zase, za razmišljanje o sebi, za nego, za sprehode v dežju … Preobrat se je zgodil nenadoma, spodbudil ga je sinov odhod od doma, pretežno pa so me vanj prisilile nenadne zdravstvene težave. Treba je bilo v ospredje postaviti sebe in čas, ki si ga bom razporejala po točno določenem ritmu, ne glede na zunanje dejavnike. Zelo dobro bom vnaprej razmislila, kakšen bo moj dan, tako da mi bo prav. To pot zdaj hodim, se spreminjam in recimo, da sem že okoli polovičke.

Vir: Onaplus

Morda vas zanima še: Rosvita Pesek o tem ni želela govoriti, a se je zdaj razvedelo, da sta si s partnerjem že razdelila premoženje