Rosvita Pesek odkrito: "Predvsem ne bi toliko pazila na svoj zunanji videz."

Rosvita Pesek odkrito: "Predvsem ne bi toliko pazila na svoj zunanji videz." (foto: Adrijan Pregelj) Adrijan Pregelj
5. 9. 2022

Voditeljica Rosvita Pesek je povedala, kako bi bila videti, če ne bi bila znana osebnost.

"Od rosne mladosti ste že na očeh kamere, v dvajsetih ste kot novinarka vstopili na RTV. Bi rekli, da se je teže starati javni, televizijski osebnosti kot komu, ki ga kamera ne spremlja pod drobnogledom?
Bi. Odkrito. Če Rosvita Pesek ne bi bila voditeljica Odmevov, ne bi bila takšna, kot je. Predvsem ne bi toliko in tako pazila na svoj zunanji videz, garderobo in bistveno bolj bi bila gola.

Golota zame pomeni živeti v koži, ki je brez kemičnih primesi, ki diha, ki je brez pudra in ličil, ki se kot beton nanašajo na moj obraz za nekaj ur vsakodnevno, ko vodim oddaje.

Gledalci namreč v odnosu do nas televizijcev živijo v nekakšni iluziji, da smo zmeraj kot iz škatlice, brezhibno urejeni, da ima Rosvita takšno frizuro tudi, ko se zjutraj zbudi, da je zmeraj naličena, zmeraj tako neizprosna, energije polna, da vedno želi priti stvarem do dna.

Poskus, da bi razblinila njihovo iluzijo, bi bil brez upa zmage. Pred leti sem naredila majhen eksperiment, ko sem na hitro in kar zelo opazno spremenila pričesko. Malodane se je po družbenih medijih izvedel cel referendum, ali je nova pričeska boljša ali slabša, in plebiscitno je bilo ugotovljeno, da je slabša in da hočejo imeti staro Rosvito nazaj (smeh)."

Vir: Onaplus