Rosvita Pesek: Oboževalka melodij Prifarskih muzikantov

Rosvita Pesek: Oboževalka melodij Prifarskih muzikantov (foto: Alpe) Alpe
Vir: Nova
7. 7. 2017

Odlična novinarka nacionalne televizije in eden od najpriljubljenejših televizijskih obrazov informativne oddaje Odmevi, Rosvita Pesek, je že leta srčno navezana na eno od zelo priljubljenih slovenskih narodno-zabavnih skupin, Prifarske muzikante.

Skupina bo letos prvič nastopila na poletnem festivalu Melodije morja in sonca v Portorožu, Rosvita pa verjame, da bodo prifarci občinstvo v Avditoriju popolnoma prevzeli. "Ja, prifarci bodo nastopili s pesmijo Tako kot je, je prav. Pesem govori o starem in izkušenem mornarju, daleč od izkušenosti in 'starosti' pa niso niti Prifarski muzikanti. Ne nazadnje so na glasbenih odrih že 29 let. Festivala melodij Morja in sonca se udeležujejo prvič, sicer pa imajo s festivali kar bogate izkušnje.

Nazadnje so domov prinesli zmago z Narečne popevke pred šestimi leti, kondicijo pa so si prav tako okrepili, saj so si pretekli konec tedna s Kraljico suhe ruobe pripeli nagrado za najboljšo melodijo na Večeru slovenskih viž v narečju, ki je bil v Škofji Loki. Sicer pa je moj 'oder' v Odmevih tako korenito drugačen od tekmovalnih in festivalskih odrov, da jim v prav veliko pomoč ne morem biti. Največ, kar jim v zaodrju lahko rečem za popotnico, je: Bodite to, kar ste, pa bo najbolj prav," nam je razkrila Rosvita in dodala: "Glede priljubljenosti skupine je pa nekako tako, da kar v mladih letih vsadiš, to v zrelih žanješ. Meni so doma že v otroštvu 'vsadili' ljudsko pesem, pela sem v zboru, igrala na kitaro, plesala sem pri folklori in ta naklonjenost je ostala. Če se vse skupaj poveže še s srčno naklonjenostjo, pač toliko bolj drži."

Alojz Petrovčič