Rosvita Pesek razkrila, kako se je med njo in Mitjo rodila ljubezen, presenečeni boste

Rosvita Pesek razkrila, kako se je med njo in Mitjo rodila ljubezen, presenečeni boste (foto: Jani Ugrin) Jani Ugrin
23. 2. 2021

Priljubljena novinarka in voditeljica je z Mitjo Ferencem v srečnem razmerju že častitljivih 16 let.

Pred kratkim pa je za eno od slovenskih revij iskreno spregovorila o tem, kako se je med njima rodila ljubezen. Zgodba je nadvse simpatična in malce nenavadna.

"Ni se zgodilo na prvi pogled. Bilo jih je kar precej. Prej. Občasnih. Tu pa tam kava. Potem pa ena dolga kot pogovor, ki je trajal nekaj ur. No, in tam sva se tudi malo važila, da Mitja končuje doktorat, jaz pa magisterij. In zaveza je bila logična – kdor prvi zagovarja znanstveno delo, bo povabil ponovno. Čez poldrugi mesec je Mitja sicer poklical, zagovor doktorata sva proslavila, a še naprej živela vsak svoje življenje. Na nekem turističnem potovanju po Španiji so se spoznali najini starši, bili so dobra družba in beseda je dala dovtip, kako bi bilo luštno, če bi se še otroka kaj zanimala drug za drugega."

Vir: revija Zvezde Lady

Za šale staršev nista vedela, a se je čez pet let njuno zanimanje drug za drugega uresničilo. Rosvita je bila takrat sredi gradnje hiše, v delovnem kombinezonu in v škornjih. Na parcelo se je pripeljal Mitja in jo vprašal, če lahko pomaga. In ostalo je zdaj že zgodovina ... 

Priporočamo