Rosvita Pesek z ganljivim zapisom: "Imam prijatelja. V mariborski bolnišnici ..."

Rosvita Pesek z ganljivim zapisom: "Imam prijatelja. V mariborski bolnišnici ..." (foto: Jani Ugrin) Jani Ugrin
2. 12. 2020

Novinarka in voditeljica je spomnila na zdravnike in medicinske sestre, za katere pravi, da smo jih potisnili v ogenj.

Koronavirus je razširjen med nami, na kar je v svojem zapisu na Facebooku opozorila Rosvita Pesek, ki je med drugim zapisala: "Imam prijatelja. V mariborski bolnišnici. Ob kakšnih norih urah se slišiva tudi v času Covida19. Sinoči mi je rekel: "Cepamo ko muhe. Ne gre več." Delam od doma. Pripravljam oddajo za 23. december. Plebiscit s TV Slovenija. In že vidim, kako nas bodo polna usta besed o tem, kako smo bili za plebiscit enotni, pa soglasni, potem pa nikoli več! Pa kako bi bilo lepo, da bi še kdaj bili…"

Ob tem še ugotavlja, da smo vsi skupaj zamrazili, tako oblast kot državljani, čeprav smo dobili jasna opozorila stroke in navodila politike, a jih nismo spoštovali. "Te enotnosti, tako sanjske kot je bila ob plebiscitu, zdaj v obrambi pred Covidom 19, nismo zmogli. Nismo se skupaj postavili za svetost vsakega življenja in nismo dovolj pazili drug na drugega. Mislili smo, da bodo zdravniki in sestre že rešili življenja. Pa ne morejo, vsaj ne vseh. V bistvu smo njih potisnili v ogenj, naj s svojo zavzetostjo, človekoljubnostjo, rešujejo življenja tistih, ki jih je našel novi koronavirus," navaja Rosvita. 

Hkrati je še pozvala, naj spoštujemo ukrepe, razkužujemo, ohranjamo distanco in se držimo ožjega družinskega kroga ter naj:" ... ne pritiskamo, naj se vse dejavnosti odprejo, pač pa izkoriščamo ta podarjeni čas, za krepitev naših družinskih vezi, vzgojo, za reči, ki jih že dolgo nismo počeli, pa je zdaj spet čas zanje….In spoštujemo tiste, ki to jesen delajo, da nam kljub ujetosti v dom, ničesar ne manjka."

Imam prijatelja. V mariborski bolnišnici. Ob kakšnih norih urah se slišiva tudi v času Covida19. Sinoči mi je rekel;...

Posted by Rosvita Pesek on Tuesday, 1 December 2020