Rosvita Pesek zdaj povsem odkrito: " Bistveno bolj bi bila gola."

Rosvita Pesek zdaj povsem odkrito: " Bistveno bolj bi bila gola." (foto: Jani Ugrin) Jani Ugrin
11. 1. 2022

Voditeljica Rosvita Pesek ne skriva, da bi bila veliko drugačna, če ne bi bila ves čas na očeh javnosti.

Od rosne mladosti ste že na očeh kamere, v dvajsetih ste kot novinarka vstopili na RTV. Bi rekli, da se je teže starati javni, televizijski osebnosti kot komu, ki ga kamera ne spremlja pod drobnogledom?

Bi. Odkrito. Če Rosvita Pesek ne bi bila voditeljica Odmevov, ne bi bila takšna, kot je. Predvsem ne bi toliko in tako pazila na svoj zunanji videz, garderobo in bistveno bolj bi bila gola. Golota zame pomeni živeti v koži, ki je brez kemičnih primesi, ki diha, ki je brez pudra in ličil, ki se kot beton nanašajo na moj obraz za nekaj ur vsakodnevno, ko vodim oddaje. Gledalci namreč v odnosu do nas televizijcev živijo v nekakšni iluziji, da smo zmeraj kot iz škatlice, brezhibno urejeni, da ima Rosvita takšno frizuro tudi, ko se zjutraj zbudi, da je zmeraj naličena, zmeraj tako neizprosna, energije polna, da vedno želi priti stvarem do dna.

Poskus, da bi razblinila njihovo iluzijo, bi bil brez upa zmage. Pred leti sem naredila majhen eksperiment, ko sem na hitro in kar zelo opazno spremenila pričesko. Malodane se je po družbenih medijih izvedel cel referendum, ali je nova pričeska boljša ali slabša, in plebiscitno je bilo ugotovljeno, da je slabša in da hočejo imeti staro Rosvito nazaj (smeh).

Da ne govorim o moji frizerki, gospe Lili, ki je dnevno poslušala očitke, kaj da je naredila iz mene. Sicer razumem gledalce, da ne marajo hitrih sprememb in da želijo svojo »škatlico«, kjer mora biti vse tako, kot je, in prav, da me sploh lahko slišijo – kar je bistvo mojega javnega nastopanja. Kajti če se prvih pet minut, ko se pojavim na ekranu, ukvarjajo z mislijo, kaj je danes z mano narobe, da sem videti tako drugačna – ali imam prevelike uhane, je na ustnicah preveč kričeča šminka ali je kaj narobe z dekoltejem – potem so šle glavne novice dneva za njih že mimo. To pa ni cilj in namen vseh nas, ki delamo v informativnem programu.

Mi smo tam zaradi vsebine, ki je naša podoba ne sme preglasiti. Tudi sama kot gledalka najprej zaznam voditeljev videz in če je na njem vse tako, kot mora biti, lahko prisluhnem vsebini.

Vir: Onaplus