Rosviti Pesek je žal za filmsko vlogo

Vir: Nova
20. 9. 2013

Potem ko je film Roka Bička Razredni sovražnik požel fenomenalne kritike in tudi že prve nagrade, je režiser v elitni informativni oddaji nacionalne televizije Odmevi razkril, kako si je za eno od vlog zamislil njihovo voditeljico Rosvito Pesek, a na poslano elektronsko sporočilo ni dobil nobenega odgovora ...

Seveda smo o ignoranci povprašali kar nesojeno igralko, saj bi večini žensk ponujena filmska vloga pomenila prijeten izziv

"Očitno sem v poplavi e-pošte, ki jo dobivam na službeni naslov, e-mail zdaj režiserja Roka Bička o sodelovanju pri filmu spregledala," nam pojasni. Pa ji je žal?

"Seveda mi je žal!" izstreli in pove, da je še kot gimnazijka želela biti del filmskega sveta in se odpraviti na znameniti AGRFT, a je odraščala v okolju, ki do tovrstnih ambicij ni gojil nobenih simpatij, tako da so njene edine 'igralske' izkušnje tiste z dramskega krožka na osnovni šoli.

"Žal mi je tudi zato, ker sem zamudila prvovrstno izkušnjo, da bi poleg dokumentarnih snemanj spoznala še vzdušje na pravih filmskih snemanjih. In žal mi je, ker sem zato zamudila klepet ali morda celo kavo z Borštnikovim nagrajencem Igorjem Samoborom, Natašo Barbaro Gračner, Mašo Derganc, Tjašo Železnik, skratka, s svetlečimi imeni naših gledaliških in filmskih odrov. In očitno mednje zdaj spada tudi režiser Rok Biček," še pove in se zamisli, ali je ni morda zavedel tudi naslov filma:

"Če je namreč Rok napisal, da me vabi k sodelovanju v filmu Razredni sovražnik, so moje asociacije najbrž odplavale v zgodovino, kjer je beseda 'razredni sovražnik' imela čisto drug pomen, in se v taki kombinaciji gotovo ne bi dobro znašla."

Pa je kdaj kakšna priložnost za malce igre v Odmevih? "Nikakor! V Odmevih ne igram. Tam preprosto vztrajam pri vprašanju, ker mislim, da je tako prav. Če je kdo to opazil, sem počaščena."